Európa-játékok: egy sima és két hosszabbításos vereség
24
Jun
2019
Európa-játékok: egy sima és két hosszabbításos vereség
2019. június 24.  |  12:05
Az amszterdami 3x3-as világbajnokság "árnyékában" zajlott a fehéroroszországi Minszkben tartott Európa-játékok, amelyen szintén rendeztek 3x3-as kosárlabda versenyt - magyar női csapattal a mezőnyben.
 
A hölgyek egy hiányos, 3 fős és igen fiatal csapattal indultak. Az Universiade-válogatottban is érdekelt Benke Sára, valamint Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia alkotta magyar női együttes sérülések miatt fogyatkozott meg, s indult csere nélkül.
 
Női együttesünk a csehek ellen remekül kezdett, s 10-5-re elhúzott, ám a folytatásban érződött, hogy lányaink csere nélkül játszottak, egy 9-2-vel fordított Csehország. Nem tört meg a magyar csapat, s végül 18-18-as döntetlennel zárult a mérkőzés a rendes játékidőben. A ráadásban a mieink szereztek vezetést, de a végén a folyamatosan cserélő csehek voltak pontosabbak, így 20-19-re kikaptak lányaink. A németek ellen nem volt esély (9-19), majd jött a románok elleni ütközet. A románok is 3 játékossal - köztük a korábban Zalaegerszegen is megforduló Elizabeth Pavellel - álltak föl. Fordulatos találkozón a meccs első fele ellenfelünké volt, amely 11-7-re ellépett, ám egy 6-1-gyel fordítani tudtak lányaink. A hajrában 18-16-ra "ment" csapatunk, de Pavel duplájával hosszabbításra mentette a meccset a román csapat, s a ráadásban lélektani előnyét kihasználva 20-18-ra győzött.
 
A csere nélkül felálló magyar csapat ezzel hősiesen küzdve mindhárom mérkőzését elveszítette, így csoportjában a negyedik helyen zárt, s nem jutott tovább.
 
 
 
Fotó - wbasket.hu

Vármegyei szövetségek