Edzőtábor után, edzőmeccsek előtt
24
Jun
2019
Edzőtábor után, edzőmeccsek előtt
2019. június 24.  |  11:50

A múlt héten Sopronban edzőtáborozott a július első felében, Nápolyban rendezendő Universiadéra készülő magyar női válogatott.

Az együttesnek májusban volt már egy összetartása, majd keretet szűkített a szakvezetés, s akik folytatták, ők június első felében Lukas Trzaskoma útmutatása alapján egyénileg készültek.

Így érkezett az Universiade-válogatott Sopronba, ahol a Horváth József-Magyar Bianka kettős irányításával az egyetemen, a Krasznai Ferenc sportcsarnokban készültek a lányok. Horváth József kiemelte: a keret tagjai jó erőállapotban érkeztek Sopronba.

A felnőtt válogatott keretéből az Universiade válogatotthoz kerülő Török Ágnes államvizsgája miatt igazoltan hagyta ki a szerdai napot, Benke Sárának a sérülések miatt csatlakoznia kellett a minszki Európa-játékokon a 3x3-as szakágban hazánkat képviselő együtteshez, Nagy Dorottyát pedig nem sajnos engedték el az egyetemről, amelynek hallgatója az Egyesült Államokban.

A héten két edzőmeccs erejéig Romániába, Targovistébe utazik az Universiade válogatott. Benke ezt követően visszatér a csapathoz, amely június 26-án részt vesz a magyar küldöttség ünnepélyes fogadalomtételén. Június 28-án a szakvezetés még a fővárosban tart két edzést a lányoknak, s a végleges 12-es keret majd 29-én indul Nápolyba, ahol a tornán a csehekkel, az előző Universiadén ezüstérmet szerző japán csapattal, valamint Ukrajnával került egy csoportba.

A Targovistébe utazó magyar csapat: Aho Nina, Szűcs Réka, Bach Boglárka, Szűcs Lilla, Doktor Anna, Török Ágnes, Kováts Gabriella, Kuttor Enikő, Kaposi Pálma, Varga Barbara, Kovács Vanessza, Tóth Tímea.

 

Fotó - wbasket.hu

Vármegyei szövetségek