Világbajnoki elődöntős a női 3x3-as válogatott!
22
Jun
2019
Világbajnoki elődöntős a női 3x3-as válogatott!
2019. június 22.  |  20:40

 

A hagyományosan erős spanyol válogatott ellen negyeddöntőzött a magyar női 3x3-as válogatott az amszterdami világbajnokságon. Goree és Cuevas, vagyis a magasemberek kosárváltásával indult az összecsapás. A spanyolok már az első percben három faultot ütöttek, de a mieink is hibáztak kettőt. Theodoreán vitte át a palánk alatt, s dobott szép ziccert, majd Goree-t találta meg egy remek gólpasszal (3-1). Rendkívül fizikális volt a mérkőzés, rengeteg volt a kontakt. Sok volt a labdavesztés is, a tiszta dobóhelyzet viszont annál kevesebb. Három és fél perc telt már el, egyenlítettek a hispánok, de Medgyessy duplát szórt. Cuevas fordult le szépen Goree-ról, Papp viszont elsőrangúan szolgálta ki Theodoreánt (6-4). Goree dobott nehéz palánkos tempót, Cuevas azonban tovább oktatott a gyűrű alatt (8-6). Goree egy duplát is bevágott, de nem sokáig örülhettünk a négypontos előnynek, másodpercek alatt visszajöttek a spanyolok (10-9). Egy újabb kettessel már a vezetés is az övék volt, összeestünk védekezésben (11-14).

Sorra kaptuk a ziccereket, alig kettő percünk maradt lehiggadni (12-15). Papp tört be szépen, majd labdát szerzett, és egy duplával kiegyenlített! Egállal érkeztünk az utolsó perchez, óriási izgalmaknak néztünk elébe (15-15). Cuevas tett vissza egy támadópattanót, Goree-t pedig faultolták a palánk alatt, be is dobta büntetőjét (16-16). A spanyol center labdát vesztett, Goree 10 másodperccel a vége előtt betalált, de nem tudtuk kivédeni az utolsó akciót, alig két szekundummal a vége előtt egyenlítettek a hispánok – következhetett a hosszabbítás, kettő dobott pontig. 

Gyors spanyol ziccerrel indult az extra etap. Goree hibázott a sarokból, és egy szép összejátékkal ajtó-ablak helyzete volt Cuevas-nak - ám hatalmasat hibázott a hispánok addigi legjobbja, valódi meccslabda volt, de átdobta a gyűrűt. Goree kipöcizte Medgyessynek a pattanót, aki könyörtelenül bevágta a győztes duplát – egy hihetetlenül gyors, kaotikus hosszabbítást követően 19-18-as sikerével világbajnoki elődöntős a női 3x3-as válogatott!

 

Az Európa-bajnok franciák 15-9-re verték a világbajnoki címvédő olaszokat, így Franciaország lesz a mieink ellenfele a döntőbe jutásért holnap 14:40-től - a másik ágon Kína - Ausztrália derbit rendeznek.

 

Szép volt, lányok!

 

A mérkőzés ezen a linken nézhető vissza:

Vármegyei szövetségek