Szünet után váltott ritmust a női válogatott
13
Jun
2019
Szünet után váltott ritmust a női válogatott
2019. június 13.  |  20:12

Csapnivalóan kezdte a csehek elleni mérkőzést a magyar válogatott. A házigazdák pontosabban, motiváltabban játszottak, a mieink játékán meglátszott, hogy több kulcsjátékos is hiányzik, akikre nagy feladat hárulhat a közelgő Európa-bajnokságon. Hanusova kosarával a 9. percben már tíz pont volt közte, a mieink mindössze hat pontot szereztek. Székely Norbert időkéréssel próbálta felrázni a csapatot a negyed hajrájára. Raksányi triplája mutatta meg, hogy nincs “bedeszkázva” a gyűrű, és kerültünk lőtávolságon belülre. Cseh büntetőkre Dubei válaszolt szép játék után egy duplával az utolsó percben. 18-11.

Hazai triplával kezdődött a második negyed, így ismét tíz pont volt a különbség a két csapat között. Raksányi villanásai után kért időt az ellenfél edzője, annak ellenére, hogy 24-15 volt az eredményjelzőn. Cseh triplával folytatódott  a mérkőzés. A magyar válogatott küzdött, de ez a különbség állandósulni látszott, és ebben a periódusban nem is volt benne a fordulat a játékunkban. Az olló egyre jobban nyílt, Stepanova 17. percben dobott kosarával már 35-19 volt az eredményjelzőn. A folytatásban Horti dobott egy triplát, de azonnal jött a csehek válasza. Rosszul büntetőztünk, és a lepattanókat is sokkal jobban szedték a 
hazaiak. 39-25.

Magyar kosárral kezdődött a második félidő. A folytatásban aztán ismét a csehek vették át az irányítást. A küzdeni tudással továbbra sem volt baj, de nagyon akadozott a játékunk, semmi nem akart sikerülni. Határ kosarával jöttünk fel tízre a negyed derekán, azonnal időt is kért Svitek mester. Határ jól játszott ebben a periódusban is. Kellettek is a kosarai, hogy végig maradjon esélyünk nyílttá tenni a találkozót. Döntő helyzetekben azonban “megremegett” a kéz, és nem tudtuk áttörni a tízpontos falat. 54-41-nél Lelik dobott nagyon távolról egy triplát, Zele kosarával pedig végre ismét tízen belülre kerültünk. Krakovičová triplája nem jött jókor a végén, de így is maradt esély egy izgalmas végjátékra. 57-46.

Az utolsó negyedben két percig nem dobott kosarat egyik csapat sem, végül Zele egy duplával törte meg a gólcsendet. Bálint duplájával pedig már 57-50-re jöttünk fel. Horti pontjaival zárkózhattunk volna tovább, de a center elrontotta a ziccerét. Kifejezetten jól védekeztünk ezekben a percekben, az ellenfél szemmel láthatóan nem tudott mit kezdeni az agresszív játékunkkal. A támadásoknál azonban nem jöttek a pontok, így maradt a hétpontos különbség. Határ végül csak begyömöszölt egy duplát, így az egyre jobban fogyó cseh-előny láttán, Stefan Svitek ismét időt kért. Négy perc volt hátra a mérkőzésből.

Határ újabb kosarával 57-54, az ellentámadásból a csehek is betaláltak, de nagy árat fizettek a kosárért, Hanusova megsérült. Határra fújtak támadóhibát a játékvezetők, de jó védekezést követően ismét mi támadhattunk. Horti kosarával jöttünk fel ismét három pontra. Elhotová sarokból dobott triplája azonban eldöntötte a mérkőzést.

A magyar válogatott második félidei játéka minden dicséretet megérdemel, kár volt az első 20 percért…. - írta a BB1.hu.


Csehország - Magyarország 65-58 (18-11, 21-14, 18-21, 8-12 )

Felkészülési torna, 1. forduló
Prága
Játékvezetők: Robert Vyklický, Veronika Vávrová, Martin Kučírek

Csehország legjobb dobói: Krakovičová 15/6, Hanušová 16/3, Elhotová 12/6

Magyarország: Horváth 4, Lelik 9/6, Simon -, Zele 6, Horti 12/3. Cserék: Pusztai 2, Határ 13, Dubei 2, Raksányi 8/3, Varga -, Barnai -, Bálint 2.

Vármegyei szövetségek