2018/2019 - Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC 102-92
12
May
2019
2018/2019 - Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC 102-92
2019. május 12.  |  15:00
A mérkőzés nagyon intenzíven és harciasan kezdődött. Az első negyed végére a Zsíros Akadémia 9 pontos előnyre tett szert egy – mindkét fél részéről – látványos 10 perc után. A második negyedben mindkét csapat jó százalékkal dobta a triplákat, de továbbra is a Zsíros Akadémia vezetett.
 
A szünet után mindkét csapat agresszívabb és nagy iramú játékra váltott, de a MAFC nem tudta értékesíteni a helyzeteit, ezért kialakult egy 20 pontos különbség a negyedben. A záró felvonásban a MAFC egy-két gyors támadásnak köszönhetően 6 pontra zárkózott fel, a mérkőzés végére azonban a Zsíros Akadémia meg tudta őrizni előnyét, és végül nyert.
 
Varga István (Zsíros Akadémia Kőbánya): Gratulálok a csapatnak! Ma megint nagyon erősek voltunk mentálisan. Nagyon büszkék vagyunk a csapatra, hiszen tizenhárom év után voltunk ismét országos kadett döntőben. Köszönjük a felkészülésünkhöz nyújtott támogatást az egyesület részéről! Ez a siker önerőből jött létre.
 
Világos András (MAFC): Gratulálok a Kőbányának a bronzéremhez! Sajnáljuk, hogy nem sikerült érmet szerezni. Azt gondolom, az ország legjobb négy csapata közé bekerülni szép teljesítmény. A jövőben dolgozunk tovább azért, hogy minél több játékost tudjunk kinevelni.

Vármegyei szövetségek