2018/2019 - Zsíros Akadémia Kőbánya - Kosárlabda Akadémia Pécs 81-87
11
May
2019
2018/2019 - Zsíros Akadémia Kőbánya - Kosárlabda Akadémia Pécs 81-87
2019. május 11.  |  16:00
A mérkőzés a Zsíros Akadémia hárompontosával kezdődött, ezután viszont a Pécs dominált a hárompontos vonalon kívülről. Az első negyedben a Pécs – remek kezdésének hála – 10 pontos előnyre tett szert. A második negyed – az előzőhöz képest – szoros volt. A pesti csapat többször is felhozta magát 5 pontra, a félidő végére pedig már csak 4 pont lett a különbség.
 
A második félidő sokkal szorosabban alakult. A harmadik negyed felére már döntetlen lett az állás, sőt, a Zsíros Akadémia át is vette a vezetést pár perc erejéig. Az utolsó negyedben az ellenfelek fej-fej mellett haladtak, mindössze az utolsó 3 percben dőlt el a mérkőzés a Pécs javára a sikeres ziccerekkel.
 
Varga István (Zsíros Akadémia Kőbánya): Gratulálok Dél-Magyarország válogatottjának és saját csapatomnak! Hatalmas küzdelemben a végletekig harcoltunk, de a nemzetközi csapat ellen a végjátékban nem tudtuk felvenni a versenyt. Csapatunkra büszkék vagyunk, és úgy érzem, mi vagyunk az erkölcsi győztesek.
 
Branislav Jemc (Kosárlabda Akadémia Pécs): Gratulálok az egész csapatnak a döntőbe jutásért! Az utolsó három percben megtaláltuk a ritmusunkat, és győzni tudtunk. Holnap mindent megteszek a sikerért.

Vármegyei szövetségek