2018/2019 - Atomerőmű-KSC Szekszárd – Csata DSE 52-51
12
May
2019
2018/2019 - Atomerőmű-KSC Szekszárd – Csata DSE 52-51
2019. május 12.  |  17:00

Óriási hangzavarban kezdődött a lány döntő, a szurkolók (elsősorban a szekszárdiak) csodálatos hangulatot varázsoltak a csarnokba, a pályán lévő lányok biztosan érezték, hogy az aranyért harcolnak. Az első pillanattól kezdve látszott, hogy itt bizony alaposan meg kell majd dolgozni minden egyes pontért, óriási csatát vívtak a felek. A Csata DSE kapta el jobban a fonalat a meccs elején, Krasovec duplájával vezetést szerzett, s amikor a 6. percben 9-2-re meglépett, időt kértek a szekszárdiak. De nem használt. Nagy iramot diktált ugyanis Tursics Sándor együttese, amely magabiztosan és jól játszott, s ennek köszönhetően folyamatosan növelte előnyét, tizenkét ponttal meg is nyerte az első negyedet.

Már–már úgy tűnt, hogy egyoldalú lesz a mérkőzés, de a Szekszárd tett arról, hogy ne így legyen. A második negyedben ugyanis hatalmasat küzdött Harsányi Mária együttese, percről–percre közelebb került ellenfeléhez, s elsősorban Miklós Melinda pontjainak köszönhetően a 16. percre feljött egy pontra (19-20). Jött is az időkérés a Csata DSE oldaláról, hogy aztán Telegdy és Rakita triplái kicsit megnyugtassák a fővárosiakat. De ezen a meccsen, legalábbis a nagyszünetig nem lehetett megnyugodni: Miklós Melinda csodás passza után Holcz dobott ziccert, s ezzel húsz perc játék után csak két pont volt a két csapat között (24-26).

A harmadik felvonásban folytatódott az öldöklő csata, sőt, fokozódtak az izgalmak. A szekszárdiaknak 29-31-es állásnál több esélyük is volt az egyenlítésre, vagy egy triplával a fordításra, ám ebben a helyzetben sokáig képtelenek voltak a gyűrűbe gyömöszölni a labdát. Egészen addig, amíg aztán Miklós Melinda büntetőzhetett, s a 27. percben egalizált. Érezhetően elveszítették a fonalat a Csata DSE játékosai, nagyon sokat szabálytalankodtak. A Szekszárd pedig megérezte a lehetőséget, átvette a vezetést, sőt, meglépett nyolc ponttal (39-31).

Hétpontos előnyről futhatott neki az utolsó negyednek a Szekszárd, amely lendületben volt, miközben az ellenfélnél kipontozódott az egyik legjobb játékos, Krasovec Lili. De messze volt még a vége. Toman Petra duplájával zárkózott a Csata DSE, öt pont volt a két csapat között (44-39). Az izgalom, a tét miatt sokszor dadogott már a labda a kezekben, egyre több volt a hiba, ám Miklós Melinda keze ezekben a pillanatokban sem remegett meg – bevágott egy nagyon fontos triplát. Igen ám, de jött a válasz egy hármas képében Balogh Lizától, majd Rakita Lili is bedobott egyet, s a 38. percben máris csak egy volt közte (47-46). Nem sokkal később Telegdy Zsófia két sikeres büntetőjével már a Csata DSE vezetett, de nem tudta megőrizni minimális előnyét a végéig, mert jött a meccs hőse, Miklós Melinda, akinek négy másodperccel a dudaszó előtt bedobott duplája aranyat ért a Szekszárdnak!

Harsányi Mária: Óriási győzelem volt! A lányok a szívüket, lelküket is kitették a pályára a tudásuk mellé. Miklós Melinda remek, sziporkázó játékával nyertünk a magas szerkezetű, nagyon jól képzett Csata ellen, s a csodálatos hangulatot teremtő szurkolóink előtt kadett magyar bajnokok lettünk! Ez Szekszárd, igazi csapatmunka volt!

Tursics Sándor: Gratulálok a Szekszárdnak!

Vármegyei szövetségek