Fiatal magyar kosaras a Jr.NBA legjobbjai között
28
May
2019
Fiatal magyar kosaras a Jr.NBA legjobbjai között
2019. május 28.  |  15:00

Nem mindennapi tettet hajtott végre Szalay Domonkos, a Zalakerámia ZTE KK ifjú kosarasa. Egyike lesz ugyanis annak a tíz játékosnak, akit beválasztottak a floridai Orlando városában rendezendő Jr. NBA Global Championship-re utazó európai keretbe - egészen pontosan az Europe & Middle East válogatott tagja lesz a zalai tehetség. 

A kiválasztást egy Bolognában tartott tábor előzte meg, ahol 60 13-14 éves kosárlabdázó mérte össze tudását. Az edzők (Petar Marinkovic, Robin Foniok, Teijoi Sandvik és Freddy Umbelina) külön kiemelték Domonkost, aki mind a pályán, mind azon kívül nagyszerű benyomást tett rájuk. 

A Jr. NBA Global Championship-et 2019. augusztus 6-11. között rendezik a Walt Disney World-ben található ESPN Wide World of Sports Complex-ben, ez lesz a második ilyen jellegű esemény a tavalyi indulás után. A csapatok először körmérkőzéses rendszerben csapnak össze, majd következik az egyenes kieséses szakasz. Természetesen beszámolunk Domonkos teljesítményéről a tornán, és kívánjuk, hogy örök élményekkel térjen haza!  
 

Vármegyei szövetségek