2018/2019 - OSE Lions - Zsíros Akadémia Kőbánya 62-78
27
May
2019
2018/2019 - OSE Lions - Zsíros Akadémia Kőbánya 62-78
2019. május 27.  |  14:24
A játéknap egyik legnagyobb jelentőséggel bíró mérkőzése a Kőbánya-OSE találkozó volt. A győztes kvalifikálta magát a legjobb négy közé, míg a vesztesnek a csoport harmadik helyével kellett beérnie.

A budapesti alakulat kapta el jobban a rajtot, a Simonics-testvérek tündöklésének köszönhetően korán megnyugtató előnyhöz jutottak. Tíz feletti vezetésüket megtartották a negyed végéig, így előnyös helyzetből várhatták a folytatást. (15-29)

A második negyedben éledezett az OSE, a Baliga Ákos vezette oroszlányiak védekezése némileg rendeződött, de a sárga-feketék Györkös Erik főszereplésével képesek voltak megtalálni a rést a pajzson. Végül ezt a játékrészt is a fővárosi alakulat nyerte, így 48-30-as vezetésükkel fordultak a csapatok.

A hosszabb pihenő a piros-fehéreket segítette, Kláris Zoltán rendet tett a fejekben, csapata pedig megindult felfelé. Az OSE tegnap remeklő magasembere, Árva-File Balázs elkapta a fonalat, tizenegy pontra olvasztotta a hátrányt. (49-60)

Amikor bajba kerültek a Darazsak, Simonicsék újfent előléptek, mindketten 18 ponttal zárták az összecsapást, a fővárosiak a biztos vezetés tudatában mehettek be a végjátékba. Ezt már nem is engedték ki a kezükből, tizennégy pontos sikerével a Zsíros Akadémia együttese biztosan éremért küzdhet a vasárnapi helyosztókon.

Vármegyei szövetségek