2018/2019 - Debreceni KA - Vasas Akadémia 50-76
27
May
2019
2018/2019 - Debreceni KA - Vasas Akadémia 50-76
2019. május 27.  |  14:12
A pénteki programot a házigazda Debreceni KA és a Vasas Akadémia mérkőzése indította. A találkozó mindkét együttes számára jelentős téttel bírt, hiszen a győztes biztosan magát a torna legjobb négy csapata közé. Ennek megfelelően kezdettől fogva magas fordulatszámon pörögtek a csapatok, egyik sem tudott ellépni a másiktól. Debreceni oldalon Varga Boldizsár kapta el a fonalat, a fővárosiak pedig Major Bulcsú révén próbáltak előrelépni. A negyed végére a sok kihagyott hajdúsági büntető megbosszulta magát, ötpontos Vasas-fórral vonulhattak rövid pihenőre a csapatok. (10-15)

A második etapban a pasarétiek egészpályás letámadással zavarták össze vendéglátóikat, Németh Csanád vezérletével tízzel elléptek. (14-24) Kovács Balázs időt kért, de ez nem fogta meg a piros-kékeket, akik továbbra is biztosan értékesítették helyzeteiket.

A fordulás után újfent a budapestiek tudtak váltani, Maly duplája után Kovács Balázs ismét kénytelen volt megszakítani a játékot. (24-39) A Vasas bírta jobban a nyomást, és a két csapat közötti fizikális különbség is kijött, így a harmadik játékrészre állandó húsz pont körüli differencia alakult ki.

A negyedik negyed elejére a győztes kiléte bizonyossá vált, viszont a gólkülönbség szintén lényeges faktor a tornán, így egy utolsó nagy hajrába kezdett a Debrecen. Nem jutottak azonban sokáig a cívisvárosiak, a Vasasban maradt több tartalék, akik megérdemelt sikert arattak.

Vármegyei szövetségek