2018/2019 - Dombóvári Kosársuli KE - OSE Lions 51-65
23
May
2019
2018/2019 - Dombóvári Kosársuli KE - OSE Lions 51-65
2019. május 23.  |  20:10
A „B” csoport veszteseinek csatáját a piros mezes Oroszlány kezdte jobban, Árva-File Balázs karolta fel társait, vezérletével 9-2-re elhúztak. Reizinger Attilának a Kőbánya elleni meccshez hasonlóan gyorsan magához kellett hívnia övéit, hogy rendezze a sorokat. Az oroszlányi 13-mas azonban továbbra is tarthatatlannak bizonyult, pontjai mellett remekül szervezte csapata játékát. Pap Levente tette fel a koronát az OSE első negyedbeli teljesítményére, utolsó másodperces tempójával tízpontos előnyre tettek szert Kláris Zoltán tanítványai. (8-18)

A második negyedben tovább nyílt az olló, dombóvári oldalon a sérült Szőke Bence hiányában Roósz Roland volt kénytelen előlépni, de úgy tűnt, csapata nem bírja el első számú pontszerzője hiányát. Az etap záró minutumában Baliga Ákos triplájával már hússzal is vezettek az „oroszlánok”. (15-35)

A fordulás sem hozott változást, állandósult a differencia. Akárhányszor kapaszkodni próbáltak a kék-fehérek, mindig érkezett válasz oroszlányi oldalról. Ugyan még volt hátra egy negyed a mérkőzésből, Pap és Baliga hárompontosai végzetesnek tűntek a Dombóvár számára. (31-54)

Az utolsó tíz perc izgalommentes maradt, bár három perccel a lefújás előtt egyszer még bejöttek húsz alá a Reizinger-legények, de érdemben már nem tudták befolyásolni a találkozó végkimenetelét. A mérkőzés befejeztével egy fair play-díjat érdemlő jelenet játszódott le az oroszlányi kispad előtt: Kláris Zoltán magához hívta a dombóváriak hiányzó kiválóságát, Szőke Bálintot, majd saját fiaival karöltve tisztelegtek a kék-mezesek küzdeni tudása előtt.

Reizinger Attila (Dombóvár): Sajnos nem találtuk önmagunkat ezen a mérkőzésen, rengeteget hibáztunk támadásban, száz százalékos ziccerek maradtak ki. Csapatunk játékára egyértelműen rányomta a bélyegét Szőke Bálint hiányzása, kinek puszta jelenléte megnyugvást jelent játékosaimnak a pályán. Nem tudtunk felnőni a feladathoz.

Kláris Zoltán (OSE): A Dombóvár egész évben bizonyította, hogy borzasztó jó csapat, nem véletlen jutott ideáig. Az előző mérkőzésen egyik legjobb játékosuk megsérült, nekünk pedig jól ment a játék. Örülünk a sikernek, de a különbség nem tükrözi hűen a két csapat közti különbséget. 

Vármegyei szövetségek