2018/2019 - Zalakerámia ZTE KK - Debreceni KA 51-67
23
May
2019
2018/2019 - Zalakerámia ZTE KK - Debreceni KA 51-67
2019. május 23.  |  18:15
A 15 órás mérkőzésre a hangulat a tetőfokára hágott az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnokban, nem is csoda, hiszen a házigazda debreceniek léptek parkettre, a Zalakerámia ZTE KK ellenében.

Horváth Martin kettesével kezdődött a találkozó, a hazaiak részéről Varga Boldizsár válaszolt. Schwarczenberger fifikás kosara után már a Debrecennél volt az előny, ezt követően azonban nyolc egerszegi pont maradt válasz nélkül, így Kovács Balázs kikérte első idejét. (4-8) A játékmegszakítás nem változtatott a helyzeten, idegesen kosárlabdázott a Debrecen, a zalaiak pedig kihasználták hibáikat. (14-4) A negyed végére megtalálták a ritmust a hajdúságiak, Balázsi Ákos dudaszós triplájával egy pontra jöttek vissza. (15-14)

A második tíz percet szintén a ZTE kezdte élesebben, Komády Márton pontjai ismét lélegzetvételnyi előnyhöz juttatták csapatát. (19-14) A hazaiak ezúttal gyorsabban kapcsoltak, Czipka Milán vezetésével kiegyenlítettek, Illés Gergely kettő plusz egyes akciója után pedig a vezetést is átvették. (21-25) A Zalaegerszeg a félidő utolsó perceire teljesen összeomlott, a cívisvárosiak pedig átrohantak rajtuk. (23-37)

A harmadik negyed hosszas kosárszünettel kezdődött, több mint három percig nem esett pont. A csendet Gyimes Áron ziccere törte meg, debreceni részről Seszták Miklós felelt. Kovács Balázs tanítványainak letámadása működni látszott, Czipka szerzett labdájából ismét Seszták volt eredményes. (30-47) A fiatal hátvéd egészen elképesztően kosárlabdázott, kulcsszerepe volt hajdúsági fór kiépülésében. (33-52)

Varga egymás után háromszor is beköszönt a záró etap elején, így a közte húsz is meglett, a kék-fehérek szempontjából pedig elúszni látszott a hajó. (41-60) A hajrára érezhetően elfáradtak a csapatok, a ZTE pedig már nem tudott visszakapaszkodni, így teljes joggal szólhatott a taps a biztos sikert arató hazai együttesnek.

Kovács Balázs (Debrecen): Két nagyon jó csapat találkozott, gratulálok kollégámnak csapata felkészítéséhez. A mérkőzés elején izgultunk a hazai pálya, illetve a tét miatt, de szerencsére néhny extra megoldás átlendítette a csapatot a holtponton. Nagyon örülünk, de még semmi sem dőlt el, bármi előfordulhat a csoportunkban.

Ambrus Péter (ZTE): Az első negyedben azt a játékot nyújtottuk, amit szerettünk volna, azonban a második tíz percben a Debrecen letámadása teljesen összezavart bennünket. Sok eladott labdából könnyű kosarakat kaptunk, a büntetőinket pedig nem a kellő százalékkal értékesítettük. Gratulálok a Debrecennek, megyünk tovább. 

Vármegyei szövetségek