2018/2019 - Kecskeméti KA - OSE Lions 79-45
23
May
2019
2018/2019 - Kecskeméti KA - OSE Lions 79-45
2019. május 23.  |  18:03
A játéknap második mérkőzésén a végső győzelemre is esélyes Kecskemét az Oroszlány gárdájával csapott össze. Az első öt percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, onnantól viszont fokozatot váltott a Kecskemét, Kégel Tamás és Sárai-Szabó Zsolt vezetésével hét ponttal megléptek. (15-8). A különbség egyre csak nőtt, Kégel hárompontosával a negyed végére a tízet is meghaladta. (21-10)

A második negyedben tovább folytatta első negyedben elkezdett rohamát a Kecskemét, egy 14-0-t produkálva tetemes előnyre tettek szert. (29-10) Agresszív letámadásuk ellen tehetetlenek voltak oroszlányaiak, hosszas gólcsendjüket Czermann Máté ziccere törte meg. Nem állt le a kecskeméti henger, Kovács Gergely közelijével húsz pont felé nőtt a differencia. (33-12) A második játékrészt 19-7-re nyerték a fehér mezesek, így a félidőre gyakorlatilag eldőltek az érdemi kérdések. (40-17)

A nagyszünet után némileg magára talált az Oroszlány, főként Pap Levente kosarai tartották a lelket a komárom-esztergomi együttesben. Közelebb férkőzniük ugyan nem sikerült, de legalább a negyedet 19-19-es döntetlenre hozták. (59-38)

A záró etapban ismét sebességet váltottak Lakosa Zsolt tanítványai, újból előkerült a letámadás, Dávid Benjámin és Sárai-Szabó Zsolt léptek elő vezérré, és pillanatok alatt 30 felé tornázták a különbséget. (71-40) Ez nem is csökkent már a mérkőzés végéig, tükörsimán 34 ponttal hozta a kötelezőt a jóval esélyesebb csapat.

Lakosa Zsolt (Kecskemét): Túl vagyunk az első mérkőzésen, de néhány játékosom még nem teljesen  érzi, hogy egy országos döntőn szerepel. Remélem, délutánra ők is megérkeznek fejben a pályára. Gratulálok az Oroszlánynak, szimpatikusan küzdő csapatot győztünk le.

Kláris Zoltán (Oroszlány): Nem játszottunk rosszul, annak ellenére, hogy rögtön a torna egyik legerősebb csapatát sodorta utunkba az élet. A mérkőzés elején nem tudtuk felvenni a ritmust, gyengén büntetőztünk, így elléptek a kecskemétiek. A második félidőre alakult a teljesítményünk, de körülbelül ez a reális különbség a két csapat között.

Vármegyei szövetségek