Női Hepp-kupa döntő: A TF egy hét alatt mindent vitt
20
May
2019
Női Hepp-kupa döntő: A TF egy hét alatt mindent vitt
2019. május 20.  |  11:30
A TFSE nyerte a női Hepp-kupa döntőjét, miután a fővárosi együttes a záró etap első felében megszerzett 10 pont fölötti előnyéből ötöt megtartva győzte le a fináléban a jól küzdő Ajka csapatát. A TF bő egy hét leforgása alatt megnyerte az Női Amatőr Nemzeti bajnokság piros csoportját, majd a múlt hét elején a Nemzeti Egyetemi Bajnokságot, vasárnap pedig a Hepp-kupát.

 

Női Hepp-kupa

Elődöntők

PEAC-Pécs-Pingvinek - Ajka 61-77

A két középső negyedben pontosabban, szervezettebben játszó Ajka Pap Regina (25/3 pont, 8 lepattanó), Kulcsár Bianka (13/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és Takács Emese (12/3 pont, 5 gólpassz) vezérletével biztosan verte az elsősorban Varga Eszter (13/6 pont, 3 szerzett, 5 eladott labda) és Nagy Gabriella (11 pont, 8 lepattanó) kosaraira alapozó pécsi fiatalokat.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whuna_cup_51

Tatabányai KC - TFSE 66-86

Kitűnően kezdett a Szamosi Rita (14/12 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz) és Kaluha-Guti Alexandra (14/9 pont, 3 gólpassz) jó dobóformájára építő Tatabánya, amely az első negyed után 2 ponttal vezetett. A kis szünetben rendezte sorait és védekezését a TF, amely a két középső negyedben összesen 22 pontot verve ellenfelére, egységes csapatjátékkal, Németh Alma (17/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Kováts Gabriella (17/3 pont, 3 gólpassz), Varga Barbara (12 pont, 5 lepattanó), Karlócai Julianna (11/3 pont, 8 lepattanó, 3-3 gólpassz és eladott, 4 szerzett labda) és Fuisz Viktória (10/3 pont, 4 lepattanó) vezérletével magabiztos győzelemmel jutott a döntőbe.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whuna_cup_52

 

A 3. helyért

PEAC-Pécs-Pingvinek - Tatabányai KC 65-59

A bronzmérkőzésen három negyeden át fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, döntetlen állásról indult a záró etap. A Kovács Kitti (19/3 pont, 4 lepattanó)-Varga E. (9/3 pont, 3 eladott labda, 6 gólpassz)-Habling Lara (9/3 pont, 3 eladott labda) trió vezette pécsi fiatalok a 32. és a 35. perc között egy 10-1-es "száguldással" 9 ponttal megugrottak. A szívósan küzdő, leginkább Doktor Anna (16 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda), Csáktornyai Fanni (10 pont, 4 lepattanó, 3 eladott labda) és Kaluha-Guti Alexandra (8/6 pont, 3 eladott labda) eredményes játékára építő Tatabánya az utolsó percre egy triplányira megközelítette riválisát. És az utolsó percben jött is a tripla, csakhogy azt az előnyben lévő pécsi csapat játékosa, a nem kimondottan a távoli találatairól ismert center, Kovács Kitti dobta, aki e találattal bebiztosította a győzelmet és a Hepp-kupa bronzérmét együttesének.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whuna_cup_53

 

Döntő

Ajka - TFSE 72-77

A Hepp-kupa finálé pikantériáját az adta, hogy a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság piros csoportját megnyerő TF két veresége közül az egyiket éppen döntőbeli ellenfelének, az Ajkának otthonában szenvedte el. A Hepp-kupa döntőjét is az Ajka kezdte jobban, amely Pap Regina (14 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) vezérletével 6-0-lal indított. A 4. percben Miháczi Diána (20 pont 5 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) révén szerezte első pontjait a TF, s játékmestere kosaraival a nyitó etap közepére egy 10-4-gyel le is dolgozta hátrányát a fővárosi együttes. A szakasz hajrájában váltva vezettek a felek, a negyed Fuisz Viktória (12/3 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) triplájával és 2 pontos TF vezetésével zárult.

Az első negyed végén Fuisz, a második etap elején Vörösházi Jázmin (7/3 pont, 3-3 lepattanó és gólpassz) dobott hármast a TF-ből, de erre Takács Emese (8/6 pont, 3 gólpassz) felelt távoli találattal. Kulcsár Bianka (6/6 pont) hármasával pedig visszavette a vezetést az Ajka. A szakasz közepén ismét váltott vezetéssel haladtak a csapatok, ajkai részről Balsay Anna (13 pont, 3 eladott labda, 7 gólpassz), a TF-től Németh Alma (12/3 pont) "szállította" a pontokat. Utóbbi 2 kihagyott büntető után beemelt egy hármast, s e találat "szerves részét képezte" egy 9-0-s TF-rohamnak, de a félidő végén egy 8-0-lal egalizált az Ajka.

Szünet után sem "eresztették" egymást a felek, a harmadik negyed közepén abszolút fifty-fifty, azaz 50-50 volt az állás. Ajkai oldalon szépen megoszlottak a pontok, a TF részéről Karlócai Julianna (15/9 pont, 12 pattanó) lépett elő vezérré, a negyed végén az ő duplájával a fővárosi együttes állt jobban - de csak egyetlen ponttal. A záró etap elején 5-tel megtoldotta a minimális előnyét, s 6-tal megugrott a TF. Visszajött 3-ra az ekkor a rutinos Székely-Horváth Zsuzsanna (9/3 pont - 10 mezőnykísérlet -, 11 lepattanó, 3 gólpassz, 4 blokk) vezette Ajka, ám a szakasz közepén egy 9-1-gyel 10 pont fölé hizlalta előnyét a TF, amely Fuisz pontjainak köszönhetően a nagyot hajrázó Ajkával szemben ötöt megtartott fórjából a találkozó végéig, és megnyerte a Hepp-kupát.

Magyar Bianka együttese bő egy hét alatt megnyerte az NB I B piros csoportját, a Nemzeti Egyetemi Bajnokságot, most pedig a Hepp-kupát.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whuna_cup_54

 

Fotó - wbasket.hu

Vármegyei szövetségek