Leány Kadett Országos Döntő: A Szekszárd a bajnok
12
May
2019
Leány Kadett Országos Döntő: A Szekszárd a bajnok
2019. május 12.  |  20:10
Ma rendezték a Leány Kadett Országos Döntőn a helyosztókat.

A hetedik helyért vívott összecsapás első félideje nagyon hullámzó volt - az első negyedet 16 ponttal nyerte a Tamás Gréta (30 pont, 9 gólpassz), Szabó Dóra (20 pont, 10 pattanó) és Renkus Eugénia (11 pont, 10 pattanó, 8 gólpassz) vezette Bajai NKK, a második felvonás viszont 13 ponttal a Ferenczi Kata (25 pont, 13 pattanó, 5 blokk) és Anna-Laura Molnárová (17 pont, 14 pattanó) vezette Széchenyi Kosárlabda Akadémiáé volt. A fordulás után szoros volt a csata, de a Baja megtartotta, és minimálisan növelni is tudta előnyét - végül 78-69-re győzött, ezzel megszerezte a hetedik pozíciót.

Az ötödik helyért rendezett találkozón a második negyed volt a kulcs - a házigazda, Habling Lara (23 pont, 17 pattanó, 8-8 gólpassz és szerzett labda) és Adenike Olayemi Olawuyi (15 pont, 26 pattanó) vezette Kosárlabda Akadémia Pécs ezt a szakaszt nyerte 10 ponttal a Pfeiffer Virág Angyalka (30 pont, 6 pattanó) fémjelezte Soproni Darazsak Akadémiával szemben, és mivel a másik három szakasz kiegyenlített játékot hozott, a Pécs végül behúzta az ötödik helyet (71-56).

A bronzmeccs egyoldalú játékot hozott: a Vasas Akadémia végig a DVTK Akadémia fölé nőtt. Kun Rita (12 pont, 14 pattanó) vezetésével, de több lábon állva kontrollálta a találkozó a pasaréti alakulat, így végül nem férhetett kétség a Vasas harmadik helyéhez (32-66).

A finálé viszont óriási fordulakat és izgalmakat hozott. Az első negyedet 18-6-ra nyerte a Rakita Lili (18 pont, 7 pattanó) és Balogh Liza (11 pont, 8 pattanó) vezette, címvédő Csata DSE nyerte, ám a két középső szakaszt összesen 19 ponttal hozta az Atomerőmű-KSC Szekszárd. A záró 10 perc során még a 36. percben is megvolt a Tolna megyeiek 8 pontos előnye (47-39), a fővárosiak azonban fordítottak (48-51). Már úgy tűnt, hogy a Csata újabb aranyérmet szerez, az utolsó percben azonban Renczes Rebeka két büntetője és a parádésan játszó Miklós Melinda (32 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz, 5 szerzett labda) 4 másodperccel a vége előtt dobott duplája újabb fordítást, a Csata utolsó kihagyott dobása után pedig kadett bajnoki címet eredményezett a Szekszárdnak.


A helyosztók eredményei

A 7. helyért
Bajai NKK - Széchenyi KA 78-69

Az 5. helyért
Kosárlabda Akadémia Pécs/A - Soproni Darazsak Akadémia 71-56

Bronzmeccs
DVTK Akadémia/A - Vasas Akadémia/A 32-66

Döntő
Atomerőmű-KSC Szekszárd - Csata DSE 52-51


A torna végeredménye

1. Atomerőmű-KSC Szekszárd
2. Csata DSE
3. Vasas Akadémia/A
4. DVTK Akadémia/A
5. Kosárlabda Akadémia Pécs/A
6. Soproni Darazsak Akadémia
7. Bajai NKK
8. Széchenyi KA


A torna All Star csapata

Krasovec Lili (Csata DSE)
Miklós Melinda (Atomerőmű-KSC Szekszárd)
Renczes Rebeka (Atomerőmű-KSC Szekszárd)
Habling Lara (Kosárlabda Akadémia Pécs)
Kun Rita (Vasas Akadémia)


A csapatok legjobbjai

Csényi Anna (Kosárlabda Akadémia Pécs)
Holcz Rebeka (Atomerőmű-KSC Szekszárd)
Peitl Fruzsina (DVTK Akadémia)
Tamás Gréta (Bajai NKK)
Ferenczi Kata (Széchenyi KA)
Dúl Terka (Vasas Akadémia)
Rakita Lili (Csata DSE)
Pfeiffer Virág (Soproni Darazsak Akadémia)

Vármegyei szövetségek