Jön a női egyetemi bajnokság négyesdöntője
12
May
2019
Jön a női egyetemi bajnokság négyesdöntője
2019. május 12.  |  09:05
A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság hétfőn délben, Debrecenben kezdődő női négyesdöntőjében az elődöntők párosítása ismert: előbb a két fővárosi együttes, a Közgáz és a TF csap össze, majd pedig amolyan jelleggel Debrecen-Győr találkozóra kerül sor. Az esemény előtt megkérdeztük a szakvezetőket, mit szólnak a sorsoláshoz, milyen reményekkel, célokkal vágnak neki a négyesdöntőnek.

 

12.00: Közgáz SC és DSK - TFSE

Németh Kata (Közgáz SC és DSK): - Úgy gondolom, mindhárom rivális csapat nagyon összeszokott és erős, így könnyű és kellemes ellenfelet nem várhattunk. Nyílván nem túl hálás dolog az utóbbi évek győztesével kezdeni, de mindent bele fogunk adni, és szeretnénk színvonalas játékot nyújtani. Célunk a minél jobb eredmény elérése. Szeretném, ha minden játékosom a szezonban legjobbját nyújtaná. Fizikumra és összeszokottságra nem tudunk hagyatkozni, így remélem fejben és lélekben leszünk majd nagyon erősek, aztán kiderül, mire lehet ez elég.

Magyar Bianka (TFSE): - Tavaly, bár más rendszerben, végül a TF-Közgáz meccs volt a döntő, most a döntőbe jutásért találkozunk. Egyértelmű célunk a fináléba kerülés. Mindkét csapat kerete változott a tavalyihoz képest, mi azzal, hogy az előző években a döntő MVP címét többször is kiérdemlő Németh Alma már nem játszhat, jelentősen gyengültünk. Ezzel együtt egyértelmű a célunk: legyőzni a nagyon erős mezőnysorral rendelkező Közgázt, és bejutni a döntőbe - egyelőre erre koncentrálunk.

 

14.00: SZKA Egyetemi U25 - Debreceni Egyetem

Barthalos István (SZKA Egyetemi U25): - Nem panaszkodhatunk, sőt talán mondhatom azt is, hogy azt az ellenfelet kaptuk, amelyet a leginkább szerettünk volna. Az elődöntőben a TF-et mindenképpen szerettük volna elkerülni, a Közgázzal pedig már jól ismerjük egymást. A "kölcsönös ismeretlenség" jegyében vágunk neki a Debrecen elleni mérkőzésnek, amely nyilván borzasztó nehéz lesz, hiszen egyrészt ellenfelünk hazai pályán játszik, másrészt pedig nyilván egy nagyon erős, kitűnő együttes, hiszen bejutott a legjobb négy csapat közé. Összességében csapatunk célja évről évre előrelépni. A tavalyi ötödik hely után ezt azzal, hogy történetünk során először bejutottunk a négyesdöntőbe, már elértük, innentől minden meccs ajándék a csapatunknak. Ugyanakkor sportemberek vagyunk, és felszabadult, jó játékkal szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ha ez a végső győzelemre elég, akkor nyerni, ha viszont csak a negyedik helyre, akkor arra...

Jávor Barna (Debreceni Egyetem): - Először is szeretnék gratulálni elődöntős ellenfelünknek, látszik, hogy minőségi munka folyik náluk! A tavalyi év után idén már sikeresen kvalifikálták magukat a négyesdöntőre. Nehéz mérkőzésre számítok a győri csapat ellen, de hazai pályán a közönségünk előtt nem lehet más célunk, mint hogy kiharcoljuk a döntőbe jutást. Fontos lesz, hogy 40 percen keresztül koncentráltan kosárlabdázzunk, és a kulcspillanatokban higgadtak tudjunk maradni. Az alapcélunkat teljesítettük azzal, hogy bejutottunk, de a bajnokság lényegi része csak ezután következik. Egyelőre csak és kizárólag az első mérkőzéssel foglalkozunk, és szeretnénk döntőbe kerülni. Nem utolsósorban köszönettel tartozunk vezetőségünknek, hogy sikerült Debrecen városába hozni a döntőt. Sérülésmentes, sportszerű mérkőzéseket kívánok minden csapat számára!

Vármegyei szövetségek