2018/2019 - Csata DSE – Bajai NKK 76-55
10
May
2019
2018/2019 - Csata DSE – Bajai NKK 76-55
2019. május 10.  |  22:00
Nagy csatát, de sok elrontott dobást, így aztán kevés pontot hozott az első negyed. Az egyik palánk alatt Farkas Szonja, a másik alatt Szabó Dóra dolgozott derekasan. Egy hajszállal a bajaiak kapták el jobban a fonalat a meccs elején, ennek köszönhetően három ponttal megnyerték ezt a tíz percet.

A második negyedben már sokkal pontosabban és gyorsabban játszott a Csata DSE, ennek köszönhetően fordított (22-18) - Krasovec Lili két duplát is jegyzett. Láthatóan nagyon igyekeztek a bajai lányok, ám egész egyszerűen nem tudtak mit kezdeni ellenfelük magassági fölényével, sorra kapták a kosarakat. A 18. percben már tizeneggyel (35-24) vezetett Tursics Sándor együttese, amely ebben az időszakban nagy fölényben játszott, és folyamatosan növelte előnyét.

Tamás Gréta három pontjával kezdődött a harmadik negyed, amelyekkel kicsit közelebb lopózott a Baja. Betalált Renkus Eugénia is, s miután a Csata DSE több mint négy percen át eredménytelen maradt, szorosabbá vált a mérkőzés (39-31). A már-már kínosan hosszúra nyúló csöndet Farkas Szonja duplája törte meg, aki vállán vitte csapatát, hiszen amellett, hogy szorgosan gyűjtögette a pontokat (12-nél járt), tizenöt lepattanót is megkaparintott. Amikor nem sokkal a negyed vége előtt 47-40-et mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, izgalmas utolsó játékrész következik, ám a fővárosiak ekkor megrázták magukat, s pillanatok alatt tetemesre hízlalták előnyüket (58-40).

A negyedik negyed így már csak formalitás volt. A bajai lányok ugyan becsülettel harcoltak, beleadtak apait-anyait, de a győzelemre nyilván nem lehetett esélyük. A Csata DSE kipipálta ezt a feladatot, megnyerte a meccset, de az ellenfélnek sem kellett szégyenkeznie, mert mindent kiadott magából.

Tursics Sándor (Csata DSE): A jól játszó Baja ellen nehezen találtuk meg a ritmust. A második negyedtől már kontrolláltuk a játékot.

Csányi Tamás (Bajai NKK): Végre elhittük, hogy tudunk ilyen szinten is kosárlabdázni. Harminchét percen keresztül nagyon jól játszottunk, és pariban voltunk a Csatával. Gratulálok a lányoknak ehhez a teljesítményhez! Holnap ott próbáljuk folytatni, ahol ma abbahagytuk.

Vármegyei szövetségek