2018/2019 - Debreceni KA - Szolnoki Sportcentrum 80-61
09
May
2019
2018/2019 - Debreceni KA - Szolnoki Sportcentrum 80-61
2019. május 9.  |  17:30
Az első játéknap negyedik mérkőzésén a Debrecen és a Szolnok játszott egymás ellen.

Az első negyedben a Debrecen nagy biztossággal dobott kívülről, és előnyéhöz hozzájárult a Szolnok 8 eladott labdája is (26:14). A második felvonás egy 13:7-es szolnoki rohanással indult, jött is a debreceni időkérés, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis mind a támadó, mind a védő oldalon javulni tudott a Debrecen. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, viszont az utolsó perc a Debrecené volt, így 6 pontos vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A harmadik negyedben is folytatódott a szoros mérkőzés, kiéleződött a feszültség a csapatok között, ugyanis mindkét együttesből kiállítottak egy-egy játékost. Mindkét csapat sokat hibázott, a rendkívül kevés pontot hozó negyedet végül 13:9-re nyerte a debreceni csapat (53:43). A negyedik negyedben nagyszerű letámadásra váltott a Debrecen, ami hatásos volt, majdnem 20 ponttal nyerte a mérkőzést a hajdúsági alakulat (80:61).

Erdei Ádám (Debreceni KA): Büszke vagyok a srácokra! Ennyire összeszedettek talán az egész szezon során nem voltunk még, le a kalappal az egész csapat előtt. Köszönjük a Soproni Sportiskolának a tegnapi edzéslehetőséget, a Szolnoknak sok sikert a folytatáshoz!

Gaál Róbert (Szolnoki Sportcentrum): A mai mérkőzésen a legnagyobb ellenfelünk mi magunk voltunk. Amíg nem sikerül túllépni félelmeinken, ez vár ránk a döntő alatt. Mérkőzéseket jöttünk játszani. Az elsőn túl vagyunk. Remélem, tanulunk belőle, és holnap máshogy lépünk ki a parkettre. Gratulálok a debreceni csapatnak, összeszedettebbek voltak!

Vármegyei szövetségek