Egyetemi bajnokság: Mit ér az előny, ha 15 pontos?
04
May
2019
Egyetemi bajnokság: Mit ér az előny, ha 15 pontos?
2019. május 4.  |  20:45
A címvédő Miskolc, valamint a keleti csoportot megnyerő Nyíregyháza férfi, a fináléba magát már korábban beverekedő TF mellett a Debrecen és a Győr női csapata is bejutott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság debreceni négyesdöntőjébe. Az ELTE BEAC lányai a Közgáz, a TF fiai pedig a Szombathely ellen szereztek 15 pontos előnyt hazai pályán - a visszavágókon eldől, mire elég az előny, ha 15 pontos...

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐK

NŐK, 1. MÉRKŐZÉSEK

PTE-PEAC - Debreceni Egyetem 37-85 (10-23, 8-25, 5-9, 14-28)
Pécs, 50 néző. V.: Mintál, Fleischmann.

PTE-PEAC: Kóbor 4, Krikler 3, Süle 2, Propszt 8, Bátai. Csere: Szenteszki 2, Tóth, Balázs 4, SCHERER 12, Szabó 2. Edző: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.

DEAC: MEZEI 7, Szabó 7/3, Papp 9/3, GÖTTLINGER 18/3, FÖLDVÁRI 12. Csere: Ruzs-Kiss 5, FOLTIN 16, Herdon 6, Jávor 5/3, Új. Edző: Jávor Barna.

A DEAC csapata végig vezetve, magabiztosan és megérdemelten nyert, a debreceniek lepattanózásban 52-29-re múlták fölül a hazaiakat. A pécsi csapat számára nagyon balszerencsésen kezdődött a találkozó, egyik kulcsjátékosa, Bátai Eszter sérülés miatt már az 1. percben kivált a játékból. A szerencsétlen eset rányomta bélyegét a PEAC játékára, dekoncentráltan és pontatlanul kosaraztak a pécsi lányok. A közel 50 pontos debreceni siker után formalitásnak tűnik a visszavágó.

Imreh Ajtony: - Gratulálok az ellenfélnek, esélyesként, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Mi végig dekoncentráltan játszottunk, és az első negyedben több tiszta ziccert hibáztunk, ami tovább rontotta az esélyeinket! Bátai Eszternek az egész csapatunk nevében mielőbbi felépülést kívánok!

Jávor Barna: - Gratulálok a csapatomnak, gyakorlatilag az első félidőben sikerült eldöntenünk a mérkőzést. Örülök, hogy minden játékos pályára került nálunk, és hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez! A második félidőben viszont nem voltunk annyira élesek, talán a biztos előny miatt, de ilyen kihagyások nem férnek bele majd szorosabb mérkőzéseken. Köszönjük a sportszerű mérkőzést a PEAC-nak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_21


Szegedi RSC - Széchenyi KA Egyetemi U25 80-89 (18-20, 26-20, 24-26, 12-23)
Szeged, Topolya sor, 30 néző. V.: Dr. Varga, Vadász.

Szegedi RSC: BOROS 13/3, NAGY L. 11, KŐHÁZI 19/12, BURJÁN 21/9, Váradi. Csere: Hevesi, Vizes, FODOR 6, Finsztál 6, Ódry 4, Molnár. Edző: Földi Alexandra.

SZKA Egyetemi U25: CHROMÉJ 8, Gosztola 9, HORVÁTH D. 12/12, NAGY R. 14, BICZÓ 31. Csere: Gyöngyösi, PERL 11/3, Rabi, Szűts 3, Török 1. Edző: Barthalos István.

Kicsit nehezen "pörgött föl" a hazai csapat, az első negyed közepén időt is kellett kérnie Földi Alexandrának, mert ellépett a két magas játékosa, Nagy Rebeka és Biczó Laura vezette győri csapat. Kőházi Fanni vezérletével magára talált, s feljött a Szeged, sőt Burján Bianka parádés második negyedével félidőben már 4 pontos előnye volt a hazai együttesnek. A harmadik negyed kosarakban gazdag, rendkívül látványos, színvonalas játékot hozott, szinte percenként fordult a kocka, váltott vezetéssel haladtak a felek. A hazaiaknál Boros Eszter lépett elő vezérré, a vendégeknél Biczó Laura mellett Horváth Dóra tripláival "húzta a szekeret". A záró etap közepén 4 pontos hazai vezetésnél egy 8-0-s rohamot "vágott ki" a Győr, s ezt "fejelte meg" a végjátékot jobban bírva egy 6-0-s utolsó másfél perccel, így vendég győri csapat győzött egy remek mérkőzésen.

Földi Alexandra: - Először is gratulálok az ellenfélnek! Egy nagyon kemény mérkőzésen maradtunk alul az utolsó másfél percben. Sajnos a negyedik negyedre teljesen elfáradtunk, és ami nagyobb baj, hogy nem csak fizikálisan, hanem fejben is. Nagyon sajnálom, hiszen az egész mérkőzésen szinte fej-fej mellett haladt a két csapat, illetve a második félidőben végig mi vezettünk. Sokallom a 9 pontos hátrányt, de nem megyünk feltett kézzel a visszavágóra, bízom a játékosaimban.

Barthalos István: - Nem örültem, hogy a Szegedet kaptuk a rájátszásban, mivel tavaly is velük találkoztunk. Miután az alapszakaszban elkövettek pár hibát, emiatt hátrébb kerültek, mint ahogy azt a csapat megérdemelte volna. Úgy gondolom, idén is ez történt, ezért kell velük játszanunk. Nagyon jó mérkőzésen vagyunk túl, jó dobóformát fogott ki a hazai gárda - hárompontosból közel ötven százalékkal dobtak - de a szívünk, lelkünk vitt előre, és ha kis előnnyel is, de jó előjelekkel várhatjuk a visszavágót. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_25


ELTE BEAC - Közgáz SC és DSK 71-56 (18-20, 16-12, 25-12, 12-12)
Budapest, Tüskecsarnok, 30 néző. V.: Oláh, Németh.

ELTE BEAC: VARGA A. 8/3, Némedi 4, KULCSÁR 25/9, LENDÉR 29/12, Stekler 3. Csere: Simoncsik, Tarnai 2, Szakolczi, Glavinics. Edző: Dr. Gyarmati István.

Közgáz: Szalay 9/3, Hidas 3/3, FARKAS F. 20/3, Szammer 2, Imre 4. Csere: Kapornai 7, PFANDLER 8, Pataki 1, Wunder 2, Galba, Kokavecz. Edző: Németh Kata.

Lendér Lilla duplájára Hidas Réka révén triplával felelt a Közgáz, majd Szalay Viktória is "beköszönt" egy hármassal a hazaiaknak. A színvonalas, kiegyenlített játékot hozó első etap után 2 ponttal vezetett az egyik, ha nem a legjobb játékosát, Doktor Annát nélkülöző Közgáz. A második etap elején megsérült Hidas Réka, a vendégek bedobója, ezt az etapot 8-0-lal kezdve 6 ponttal elléptek a hazaiak. Rendezte sorait, s egységes csapatmunkával egy 10-1-es rohammal visszavette a vezetést a Közgáz, de a félidő vége a hazaiaknak sikerült jobban. A harmadik negyed egyértelműen a Lendér-Kulcsár Bianka kettős vezette ELTE BEAC fölényét hozta, amelynek nagy lökést adott a szakasz közepe táján Varga Anna 4 pontos (tripla plusz büntető) akciója. A Közgáztól érdemi veszélyt egyedül Farkas Fanni jelentett a hazai kosárra, így a záró etap előtt 15 ponttal vezettek a hazaiak, akik ezt az előnyüket meg is tartották a mérkőzés végéig.

Dr. Gyarmati István: - Először is köszönjük a Közgáz csapatának a játékot! Megpróbáltunk élni az eséllyel, amit a Közgáz tartalékos felállása kínált nekünk. Nincs lefutva ez a párharc, nagyon nehéz visszavágóra számítok, Hidas Rékának pedig mielőbbi felépülést kívánunk!

Németh Kata: - Sajnálom, hogy a lányaim fizikailag nem tudták felvenni a versenyt az ellenféllel. Hiányos kerettel, ráadásul sérüléssel tovább fogyatkozva nem volt esélyünk. Az első félidőben, úgy gondolom, méltó ellenfelek voltunk. Gratulálok az ELTE-nek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_23


NŐK, 2. MÉRKŐZÉSEK

Széchenyi KA Egyetemi U25 - Szegedi RSC 81-55 (28-14, 18-18, 19-13, 16-10)
Győr, Egyetem tér, 80 néző. V.: Surányi, Erős.

SzKA: CHROMÉJ 18/3, Gosztola 6, HORVÁTH 7/6, NAGY R. 14, TÖRÖK 8. Csere: BICZÓ 10, Perl 4, GYÖNGYÖSI 8, Szüts, Rabi 4, Tóth 2. Edző: Barthalos István.

Szegedi RSC: NAGY L. 14/3, BOROS 15/3, Fodor 5, Burján 5, VÁRADI 5. Csere: Kurityák 4, Ódry 3, Finsztál 3, Méhesi 1. Edző: Földi Alexandra.

A Szegeden, a párharc első összecsapásán, egy rendkívül színvonalas találkozón 9 pontos előnyt szerző győri együttes a visszavágón 8 perc alatt eldöntött minden vitás kérdést. A remekül kezdő Rába-parti alakulat ekkor 18 ponttal, 26-8-ra, összesítésben pedig 27-tel vezetett a visszavágóra tartalékosan elutazó szegedi alakulat ellen. A folytatásban ugyan a helyenként ügyesen kombináló, szépen játszó szegediek kiegyenlítetté tették a játékot, de a 14 pontos, 12 lepattanós dupla-dupláig jutó Nagy Rebeka vezette győri együttessel szemben nem volt esélye szoros mérkőzést játszani.

Barthalos István: - Jó előjelekkel indultunk a sorsdöntő összecsapásra. A lányok mosolyogva, teljes összhangban edzettek a mérkőzést megelőzően. Gyorsabbak, koncentráltabbak és teljesebbek voltunk, mint a Szeged. Köszönjük nekik a sportszerű játékot! Nagy siker ez az eredmény a győri női egyetemi kosárlabdázásban. Ez egy közös siker, amiben minden edzőnek köszönöm a közreműködését! Gőzerővel készülünk a döntőre!

Földi Alexandra: - Nagyon sajnálom, hogy az egész évadban a tizennégy mérkőzésünk közül egyszer sem sikerült a teljes kerettel kiállni, ma is volt egy hiányzónk, akire nagy szükség lett volna. Úgy gondolom, elfáradtunk mind fejben, mind fizikailag, és a Győr megérdemelten nyert, nem tudunk mit kezdeni ezzel a magassági szerkezettel. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Továbbjutott: a Széchenyi KA Egyetemi U25 kettős győzelemmel.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univ_ply_26


Debreceni Egyetem - PTE-PEAC 86-37 (31-6, 20-6, 20-11, 15-14)
Debrecen, 15 néző. V.: Kisházi, Kokas.

Debreceni Egyetem: Szabó 7/3, Papp 5/3, Kőrösi 7/3, GÖTTLINGER 13/9, FOLTIN 18. Csere: FÖLDVÁRI 18, Jávor 8/6, Csorba 7/3, Rúzsa-Kiss-Schubert 3. Edző: Jávor Barna, Kovács Imre.

PTE-PEAC: Propszt 8/3, Krikler, Kóbor 11/3, Süle 4, Scherer 12. Csere: Tóth 2. Edző: Gyenge Gábor.

Nagy iramban és pontos befejezésekkel kezdett a debreceni csapat, ezzel is mutatva magabiztos idegenbeli nagyarányú sikerük nem volt véletlen (31-6). A második negyedben sem lassítottak a hazaiak, a pécsiek pedig csak futottak az eredmény után (51-12). A félidei szünet után sem változott a játék képe. A debreceniek tartva a nagy ütemet növelték előnyüket, míg a pécsiek próbálták tartani az iramot, és szimpatikusan küzdöttek a nagy különbség ellenére. Az utolsó negyed, mondhatni, már csak formalitás volt, és már csakis a pontos végeredmény volt a kérdés. Ezzel a Debreceni Egyetem női csapata két magabiztos győzelemmel jutott az Egyetemi Bajnokság négyesdöntőjébe.

Jávor Barna: - Örülünk, hogy ismét sikerült kiharcolnunk a négyesdöntőbe jutást, gratulálok ehhez minden játékosomnak! Hálásak vagyunk a vezetőségünknek, hogy megteremtették a feltételeket, hogy hazai közönség előtt játszhatjuk a döntő mérkőzéseit! Minden erönkkel azon leszünk, hogy minél fényesebb eredménnyel örvendeztessük meg az értünk szorítókat! A PEAC-nak sok sikert kívánok a szezon hátralévő részéhez!

Gyenge Gábor: - Maximális gratuláció az ellenfélnek, egy nagyon szépen felkészített csapat! Nagyon jó dinamikával és jó edzésmunkával felépített társaság, abszolút megérdemelt a győzelmük. Emellett pedig szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert az a hat lány, aki eljött, helyt állt! Most ebben a mérkőzésben ennyi volt, viszont egyébként is azt gondolom, hogy a két csapat közötti különbség ennyi, amit az eredmény is mutat.

Továbbjutott: a Debreceni Egyetem kettős győzelemmel.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com?whun_univ_ply_22

 

FÉRFIAK, 1. MÉRKŐZÉSEK

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - Nyíregyházi Egyetemi SE 98-98 (29-27, 30-17, 22-23, 17-31)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Tóth, Dr Magyari.

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN 22/9, Geiger 15/6, RÁTVAY 22/9, HORVÁTH Á. 5, Szabó. Csere: Iváncsics, Tóth 5/3, Domsitz 29, Kovács, Nagy-Bíró, Mándity. Edző: Laky Tibor.

Nyíregyházi Egyetemi SE: CZURA 37/12, VASKÓ 21/12, OLÁH 28/9, Horváth B. 2, KOVÁCS Z. 7, Csere: Vida, Szondi 3, Horányi, Jánkfalvi. Edző: Oláh Zoltán.

A negyeddöntő első mérkőzését nagy várakozás előzte meg. Az alapszakasz képe alapján a keleti csoport tűnt erősebbnek, így a keleti éllovas és a nyugati negyedik csatájában a nyíregyházi alakulat tűnt az esélyesebbnek. A mérkőzésen azonban villámrajtot vettek a hazaiak, hiszen az első négy kísérletük a hármason kívülről "ült", így az első bő másfél percben Rátvay Tamás vezérletével "szétbombázták" a tartalékosan, több meghatározó játékosuk nélkül érkező vendégek védekezését. Czura Attiláék ekkor magasabb fokozatra kapcsoltak, és a negyed közepére már egalizálták az állást, ami kitartott az első egység végéig. A második negyedben a hazaiak parádés játékot bemutatva tetemes előnyre tettek szert, és kezdett érni a meglepetés. A mérkőzés ezen periódusában helyenként közel 25 ponttal vezettek Geiger Bálinték.

A második félidő erősödő keleti rohamokkal kezdődött. Ebben az egységben a két együttes közel azonosan termelte a pontokat, így ekkor még biztos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A záró felvonásban aztán Czura és Oláh Zoltán a hátára vette a vendégcsapatot, amely egyre jobban megközelítette a hazaiakat. A nagyon hasznosan játszó Horváth Ádám kipontozódása jelentős érvágás volt a hazaiak számára, így a végjátékban már nem a továbbjutásban, hanem csak a mérkőzésben tudtak gondolkodni a felek. A szoros végjáték egy a kosárlabdában ritkán előforduló szituációt, döntetlent hozott, és mivel kuparendszerű a lebonyolítás, így egálról folytatják a csapatok Nyíregyházán. Hazai részről Domsitz Márton (29 pont, 22 lepattanó), a vendégektől pedig Oláh (28 pont, 12 lepattanó) ért el dupla-duplát, Horváth (5 pont, 13 lepattanó, 9 gólpassz), illetőleg Czura (37 pont, 9 gólpassz) pedig ettől egyetlen gólpasszal maradt el.

Laky Tibor: - Megpróbáltuk borítani a papírformát, hiszen akkor lett volna valós esélyünk a döntőbe jutásra, ha jelentős előnnyel tudtunk volna utazni Nyíregyházára. Ez három negyeden keresztül sikerült, azonban a negyedik negyedben elfáradtunk fejben és fizikálisan egyaránt, és rossz megoldásokat választottunk. Egyébként pedig egy nagyon élvezetes és izgalmas mérkőzésen nagyrészt nagyszerű teljesítményt nyújtottak a fiúk. Jövő héten Nyíregyházán megpróbálunk egy hasonló hőfokú mérkőzést játszani, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Oláh Zoltán: - Gratulálok a csapatomnak, nagy mérkőzés volt a mai! Nagy hátrányból tudtuk visszajönni, nagyon örülünk a döntetlennek! Négy meghatározó játékosunk hiányzott a sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt. Próbáltuk pótolni a hiányukat, ami úgy érzem, sikerült. Meglátjuk, hogy mit hoz a visszavágó.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_23


Miskolci Egyetem - BME-MAFC 102-46 (30-14, 19-10, 30-13, 23-9)
Miskolc, Körcsarnok, 110 néző. V.: Gergely, Domán.

MEAFC: TAKÁCS D. 13, SZANYI 10/6, TÓTH B. 18, KOPASZ 12/3, LIPPAI 14. Csere: PIUKOVICS 17/6, GONDA 14/6, Orliczki B. 2, Orliczki Már. 2, Szőke. Edző: Drahos Gábor.

BME-MAFC: Fehér 8, Schaul 9/3, Tálos 3/3, Csepregi 4, Fekete 5. Csere: TÓTH L. 10, Lukács 4, Koflanovics 3, Velenyák. Edző: Tiba Klára.

A legutóbbi kiírás arany- és bronzérmes csapatainak „utódai" találkoztak Borsodban, ahol a bajnoki címvédő Miskolc villámgyorsan "szándéknyilatkozatot" tett a végeredményre vonatkozóan: jelezte, hogy megnyugtató előny birtokában akar a budapesti visszavágóra utazni. Nagyobb sebességgel és keményebb védekezésükkel folyamatosan őrölték fel a két meghatározó játékosa, Andrássy Géza és Farkas Dániel nélkül érkező fővárosiakat, így a különbség a lefújás pillanatáig folyamatosan nőtt. Szanyi Róbert triplájával a 100 pontot is átlépte a házigazda, amely így karnyújtásnyira került az elődöntőbe jutástól.

Drahos Gábor: - Az első három percet leszámítva a mérkőzés tétjének megfelelő odafigyeléssel és alázattal harcolt a csapat. Nagy sebességet tudtunk diktálni, így folyamatosan tudtuk növelni a különbséget. Gratulálok a csapatomnak, mert 1-2 buta hibától eltekintve úgy dolgoztak, ahogy vártam! Hasonló koncentrációval készülünk a visszavágóra, hogy siker esetén hasonló koncentrációval készülhessünk a folytatásra is.

Tiba Klára: - A miskolciak jóval összeszedettebbek voltak, mint mi, csapatként is jobban működtek. Sajnos mélyen a tudásunk alatt teljesítettünk, ezzel valószínűleg kiejtettük magunkat, és elvesztettük a továbbjutás lehetőségét. Otthon igyekszünk még egyszer szépen helytállni. Köszönöm a srácoknak az egész éves munkát, becsülettel küzdöttek végig!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_27


TFSE - Szombathelyi Egyetemi SE 64-49 (22-29, 10-4, 14-9, 18-7)
Budapest, Alkotás u., 80 néző. V: Bagi, Szilágyi, Makrai.

TFSE: NAGY BOTOND 16/3, Nagy Benedek 5/3, Armaghani 3/3, SCERBINSKIS 10, PINTÉR 16. Csere: Boinitzer 2, Király 6/3, Bognár 2, Fülöp 4, Világi, Horváth, Laman. Edző: Boros Zoltán.

Szombathelyi Egyetemi SE: Tóth 6, MÉSZÁROS 11/6, Werner 5, Horváth, Oroszi 3. Csere: CZUKOR 18/9, Sinkovits 3, Vicze 3, Földesi, Papp, Soós, Schveighoffer. Edző: Kéri Péter.

Nagy csatát hozott a rájátszás első mérkőzése a TFSE és a SzoESE között, melyből végül a TFSE jött ki jobban, s előnyből várja a jövő heti visszavágót. A két csapat, mondhatjuk, jól ismeri egymást, hosszú évek óta játszanak egymás ellen parázs ütközeteket. A szombathelyi csapat magja régóta együtt dolgozik, a TFSE-ben azonban idén komoly változások voltak a játékoskeretben. Ez az összeszokottságbeli különbség ki is ütközött az első negyed során, melyben egyértelműen a vendégek akarata érvényesült. Mind közelről, mind távolról sikeresen támadták a hazai gyűrűt, s sikerült is sok pontot dobva előnyt kiépíteniük. A második negyedben éledezni látszott a TFSE védekezése, több hibába is belekergette a szombathelyieket, azonban a támadás így sem állt össze, így egy rendkívül pontszegény negyedet követően 1 pontos vendég előnnyel vonultak a csapatok a szünetre.

A harmadik negyed elején egyértelműen átvette az irányítást a hazai csapat, amely agresszív védekezéssel, letámadással okozott zavart Tóth Dávidéknak, s át is vette a vezetést. Ekkor a SzoESE védekezést váltott, s a zóna ellen jó darabig nem találta az ellenszert a TFSE. A záró negyedben ismét nagy hévvel érkezett ki a hazai csapat, és a SzoESE kissé fáradni is látszott. Továbbra is sok hiba csúszott a befejezésekbe mindkét oldalon, azonban az utolsó 5 percben a TF-nek sikerült mozgósítani tartalékait, s végül Scerbinskis dudaszó előtt elengedett ziccerével kialakult a 64-49-es végeredmény. Hazai oldalon Pintér Dávid ért el dupla-duplát (16 pont, 10 lepattanó), vendég részről Czukor Bence emelhető ki, aki 18 pontot szerzett hibátlan triplázással.

Boros Zoltán: - Rosszul kezdtük a mérkőzést, mind támadásban, mind védekezésben az összeszokottság hiányából fakadó hibákat vétettünk. A külső dobásaink nem ültek a mai napon, így próbáltunk a gyűrűhöz közelebb pontokat szerezni, több-kevesebb sikerrel. A második félidőben tudtunk egy fokozattal feljebb kapcsolni, elsősorban védekezésben, így sikerült ritmust találnunk, s végül nyernünk is. Gratulálok a fiúknak, örülök a győzelemnek, azonban a párharc még koránt sem ért véget! Élesnek kell maradnunk, hogy Szombathelyen ki tudjuk harcolni a döntőbe jutást.

Kéri Péter: - Az első negyedben csináltuk azt, amit megbeszéltünk, addig működtünk csapatként, utána az egyéni megoldások kerültek előtérbe. Emellett nehezen alkalmazkodtunk a második félidőre véleményem szerint megváltozott játékvezetői felfogáshoz is. Jövő héten megpróbálunk visszavágni, és ledolgozni hátrányunkat.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_29


FÉRFIAK, 2. MÉRKŐZÉSEK

Nyíregyházi ESE - Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem 101-83 (20-25, 25-22, 30-21, 26-15)
Nyíregyháza, Egyetemi Csarnok, 150 néző. V.: Pozsonyi, Nemes.

Nyíregyháza: CZURA 21, OLÁH 27/9, Vaskó 3/3, MOKÁNSZKI 21/6, Kovács Z. 5/3. Csere: BUS 16/3, Horváth 2, Vida 6. Edző: Hegedűs Ferenc.

M. Széchenyi Egyetem: Kámán 13/3, GEIGER 15/6, RÁTVAY T. 22/12, Horváth 13, DOMSITZ 18. Csere: Tóth 2, Mándity, Iváncsics, Kovács K. Edző: Laky Tibor.

A kosárlabdában meglehetősen ritka, de kuparendszerű párharcoknál lehetséges módon döntetlenre végződő első ütközet után a szép számú közönség előtt rendezett visszavágó első negyedében érezhető volt, hogy az esélyesség terhe bizony nyomja a hazai játékosok vállait. A nyitó etap után 5, a nagyszünetben pedig 2 ponttal álltak jobban a higgadtan, pontosan kosarazó, a Rátvay Tamás és a dupla-duplával záró Domsitz Márton vezette mosoniak.

Térfélcsere után felpörgött a Nyíregyháza arra a sebességre, amellyel megnyerte a borzasztó erős keleti csoportot. A Mosonmagyaróvár azonban nem adta olcsón a bőrét, nagy érvágás volt a vendégeknek az amúgy jól játszó Kámán Bálint kiállítás miatt történő elveszítése. Fokozatosan kerültek egyre nagyobb fölénybe a sérült Gáspár Balázs személyében palánk alatti kulcsemberüket nélkülöző nyírségiek, akik végül nagyobb összeszokottságukat kihasználva a Bus Iván-Czura Attila-Mokánszki Máté-Oláh Zoltán kvartett vezetésével, a záró etapra megtörve ellenfelük ellenállását megérdemelten nyerték meg a roppant színvonalas, érzelemgazdag párharcot az egyetemi bajnokság üde színfoltjának számító, jól küzdő Mosonmagyaróvárral szemben.

Hegedűs Ferenc: - Amint az várható volt, nagy küzdelem zajlott a pályán. Egy nagyon szimpatikus és jó csapat ellen játszottunk. Három sérülttel is tudtuk hozni a továbbjutást egy színvonalas, helyenként szikrázó párharcban.

Laky Tibor: - Gratulálok a Nyíregyházának! További sok sikert kívánok a négyesdöntőhöz!

Továbbjutott: a Nyíregyháza 199-181-gyel.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_24


BME-MAFC - Miskolci Egyetem 52-61 (10-15, 14-19, 13-12, 15-15)
Budapest, Tüskecsarnok, 30 néző. V.: Goda, Horváth.

BME-MAFC: FEHÉR 17/6, Schaul 6, Lukács 6, FEKETE 9, Tóth 3. Csere: Tálos 8/3, Velenyák 3/3, Svéda, Csepregi. Edző: Tiba Klára, Bagi Melinda.

Miskolc: Takács D. 12/6, TÓTH B. 10, Szanyi 4, Kopasz 2, Lippai 8. Csere: Gonda 11/3, ORLICZKI MÁR. 7/3, TAKÁCS Z. 7, Orliczki B. Edző: Drahos Gábor.

A címvédő miskolci együttes első mérkőzésen elért 56 pontos hazai győzelme után reálisan nézve formalitásnak tűnhetett a negyeddöntő visszavágója. Azonban mindkét csapat komolyan vette a meccset, és a kevés pontot hozó találkozón jó iramú, fizikális meccset láthattak a kilátogató nézők. A pontosabban játszó bajnok a fővárosban is legyőzte a nyugati csoportban második helyen végző BME-MAFC együttesét, s teljesen megérdemelten jutott a négyesdöntőbe.

Tiba Klára: - Örülök, hogy a nagyobb tét hiányában is komolyan tudták venni a srácok a mérkőzést, és jó hozzáállással küzdöttek végig. Mindenkinek lehetőséget próbáltam adni, méltón zártuk a szezont e mérkőzéssel.

Drahos Gábor: - A nagyarányú hazai győzelem után is komoly odafigyelést kértem a fiúktól. Mivel én már láttam a Bosszúállók és a Trónok Harca legújabb részeit, ezért játékosaim koncentrációja az esetleges spoiler veszély miatt végig a megfelelő szinten működött. Gratulálok a fiúknak, hiszen nagyon nagy dolog, hogy egymást követő harmadik évben sikerült bejutnunk a legjobb 4 csapat közé! Két hét múlva a debreceni rendezésű fináléban is igyekszünk majd minden tőlünk telhetőt megtenni a sikeres szereplésért. Gratulálok a BME csapatának, és sok sikert kívánok nekik a következő szezonban!

Továbbjutott: a Miskolci Egyetem kettős győzelemmel.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univ_ply_28

 

Fotók: Práczki Péter (TF-SzoESE)

Vármegyei szövetségek