Az Európa Játékok lángjával rendez váltófutást a MOB
04
May
2019
Az Európa Játékok lángjával rendez váltófutást a MOB
2019. május 4.  |  18:15
A játékok rajtja előtt 43 nappal Magyarországra érkezik a minszki Európa Játékok lángja. Az idén 124 esztendős Magyar Olimpiai Bizottság ez alkalomból május 9-én Valóra Váltó elnevezéssel váltófutást rendez Budapesten a „béke lángjával"; az eseményen 124-en futnak majd, köztük sportolók, sportvezetők, közéleti személyiségek, művészek, gyermekek. A résztvevők listája május 7-én lesz olvasható a www.olimpia.hu oldalon.

A II. Európa Játékok lángja május 3-án indul az Európai Olimpiai Bizottság székhelyéről, Rómából, majd a Mont Blanc, Ljubljana és Bécs érintésével érkezik a magyar fővárosba; innen Pozsonyon, Brnón és Varsón keresztül éri el Minszket.

„A váltó - melynek első futója Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke - a Hősök teréről indul délután öt órakor és a Kossuth téren ér célba, este hét óra körül. A teljes táv közel tizenegy kilométer, az útvonal - rendőri biztosítás mellett - érinti a főváros legszebb pontjait. Az ünnepi eseményen a fehérorosz szervezők delegációja is részt vesz" - tájékoztatott Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

A Valóra Váltó az UNICEF-fel karöltve jótékonysági célokat is megvalósít. Hat hazai gyermekotthon - Debreceni Reménysugár Gyermekotthon, Margaréta Gyermekotthon, EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermekvédelmi Központ, Bolyai Gyermekotthoni Központ, Cseppkő Gyermekotthoni Központ - helyét lehet megváltani támogatói-jegy megvásárlásával, mely egyben lehetőséget nyújt a váltófutáson való részvételre; a fejenként félmillió forint fedezi 20-20 hátrányos helyzetű kisgyermek kétnapos vakációját.

A II. Európa Játékokon 50 európai nemzet több mint 4000 sportolójának részvétele várható; 15 sportág 23 szakágában hirdetnek bajnokot. A megnyitóünnepséget 2019. június 21-én, a záró-ceremóniát 30-án rendezik. Az eseményen várhatóan több mint 120 magyar sportoló állhat rajthoz.

https://www.youtube.com/watch?v=kFHuGOhmndk&feature=youtu.be  


Fotó - olimpia.hu


Vármegyei szövetségek