2018/2019 - MAFC - Szolnoki Olaj KK 63-69
28
Apr
2019
2018/2019 - MAFC - Szolnoki Olaj KK 63-69
2019. április 28.  |  17:00
Jobban kezdte a bronzmérkőzést a MAFC. A Szolnok keményen védekezett, de támadásban nem taláta a ritmust. 8 perc elteltével 15-8-ra vezetett a fővárosi alakulat. A Szolnok sok hibával játszott, és továbbra sem tudta pontosan kidolgozni támadásait. Az első negyed végén 5 pont volt a különbség. A második felvonás elején a szolnoki legénység összeszedettebb védekezéssel lépett pályára, amellyel hibákra kényszerítette a MAFC-ot. Ez a 10 perc is hatalmas küzdelmet hozott a csapatok között. A Szolnok kiegyenlített, vezetett is, de a MAFC nem hagyta meglépni, és a csapatok fej-fej mellett haladtak. A félidőben egy félpályás kosárral a MAFC vezetett 31-30-ra.

A második félidőt harcias védekezéssel kezdték a csapatok, továbbra sem tudott egyik sem meglépni a másiktól. Hol a MAFC, hol az Olaj volt lépéselőnyben, ezt a felvonást azonban már a hazaiak zárták 3 pontos előnnyel. A negyedik negyedben is agresszíven játszottak a csapatok, a szolnoki legénység öt perc elteltével meglépett 7 ponttal. Úgy nézett ki, hogy elfárad a több kulcsjátékosát is nélkülöző MAFC, de a küzdőszellem még mindig ott égett a budapesti fiúkban. Az utolsó két percre 8 pontos szolnoki előnnyel fordultak a csapatok. Rudner 33. pontja 10 pontos előnyt jelentett a Szolnoknak, a végén pedig 69-63-ra nyert az Olaj, ezzel megszerezte a bronzérmet.

Garai Péter (MAFC): Óriási gratuláció a csapatomnak, emelt fővel, büszkén hagyhattuk el ma a pályát! Gratulálok a Szolnoknak is az egész éves teljesítményéért! Két kulcsemberünk kiválása sem roppantotta meg a csapatot, mert kiváló teljesítmények érkeztek a padunkról, és mindenki egymást segítve hozzá tudott rakni a mérkőzéshez, így végig volt esélyünk a csodára.

Szarvas Gábor (Szolnoki Olaj KK): Gratulálok Garai Péternek és a MAFC-nak, hiszen két kulcsjátékosuk nélkül harcoltak a bronzért férfiasan. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, nagy szükségünk volt rá! Örülök, hogy megdőlt az a tézisem, hogy egy csapat egy tornán nem tud kétszer győzni ugyanazon csapat ellen. A második félidőre sikerült legyőzni magunkat, és túlléptünk a tegnapi fájó elődöntőbeli vereségen. Gratulálok a csapatomnak és a szervezőknek, úgy érzem, idén megérdemeljük az érmet!

Vármegyei szövetségek