2018/2019 - Pécsi VSK-VEOLIA - Óbudai Kaszások 73-70 hosszabbítás után
28
Apr
2019
2018/2019 - Pécsi VSK-VEOLIA - Óbudai Kaszások 73-70 hosszabbítás után
2019. április 28.  |  15:00
A negyedik nap második mérkőzésén az ötödik hely volt a tét.

Mindkét csapaton látszott a fáradtság, de mindenki megpróbálta mozgósítani az utolsó megmaradt energiáit. Szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második negyed végén a Pécs összeszedettebb volt, 8 pontos előnyt tudott kiharcolni magának. A harmadik negyedben a Kaszások rendezték soraikat, lépésről lépésre faragták le hátrányukat, és a 27. percben már 3 pontos vezetést harcoltak ki. Farkas sikeres hárompontosával ez az előny 6 pontra nőtt. Pécsi oldalon érezhető volt a küzdeni akarás, de ezekben a percekben a szerencse nem a mecsekaljaiak oldalán állt, egészen Popadic triplájáig, amellyel 3 pontra csökkent a különbség.

A negyedik negyedben változatlan volt a helyzet a pályán, a Pécs küzdött és keményen védekezett, de az óbudai együttes vezetett. Az utolsó két perc a Kaszások 5 pontos vezetésével indult. Alig néhány másodperc alatt a pécsi legénység összeszedte sorait, és egy ellopott labdával már csak 1 pontos hátrányban volt, 21,4mp-nél pedig újra egál volt látható a táblán. Labdát szerzett a Pécs, amit el is adott, így az utolsó támadás a Kaszásoké volt. Nem sikerült előnyhöz jutnia egyik csapatnak sem, így hosszabbításba torkollott a találkozó.

A ráadás első két és fél percében nem esett kosár, majd a Pécs két triplája is célba talált, így Olasz Ádámék megléptek 6 ponttal. A Kaszások még próbálkozott, megtett mindent, de a vége 73-70 lett a Pécsnek, amely ezzel megszerezte az ötödik helyet.

Juhász Olivér (PVSK): Gratulálok az Óbuda csapatának, nagyon megizzasztottak minket! Örülök, hogy ezt a végjátékot is sikerült megnyernünk, vagyis a harmadikat egymásután. Most sajnálhatjuk igazán, hogy csak egy nappal a torna kezdete után érkeztünk meg.

Farkas Bence (Óbudai Kaszások): Ma sem kezdtük jól a mérkőzést, de ismét vissza tudtuk küzdeni magunkat, sőt a vezetést is átvettük. Büszke vagyok a srácokra! A saját kezünkben volt a mérkőzés sorsa, de a végére sajnos elfáradtunk. Nagyon jó meccs volt, és ehhez két csapat kellett. Most a Pécsnek jött ki jobban a végjáték, de azt gondolom, mindkét csapatnak jár a gratuláció!

Vármegyei szövetségek