2018/2019 - DEAC - MAFC 95-70
27
Apr
2019
2018/2019 - DEAC - MAFC 95-70
2019. április 27.  |  17:00
Mindkét csapat hatalmas energiákat mozgósított az első percekben, hiszen ezen a mérkőzésen már a döntőbe jutás volt a tét.

Az első negyedben végig a MAFC vezetett, a nyitó felvonást hárompontos előnnyel zárta a budapesti gárda, mindkét oldal szigorúan védekezett. A második negyed sem kezdődött máshogyan. A DEAC is tudta rendezni a sorait, és 4 perc elteltével ledolgozta hátrányát. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ziccer itt, Ziccer ott. Hat perccel a félidő vége előtt a debreceni csapatnak sikerült 4 pontra meglépni, amit a félidőig meg is tartott a hajdúsági alakulat.

A második félidőt is hatalmas lendülettel kezdték a csapatok, a Debrecen 14 ponttal meglépett. Nagy változást nem hozott a harmadik negyed további része, a DEAC tartani tudta 13 pontos előnyét. A negyedik negyedben sem történt nagy meglepetés. A MAFC hiába küzdött és probált mindent megtenni, 21 pontra nőtt a hátránya három perccel a vége előtt, innen pedig már nem volt visszaút. A Debrecen végül 25 ponttal, 95-70-re győzött, így bejutott a fináléba.

Kovács Adrián (DEAC): Az első félidőben akadtak hibáink, amiket az öltözőben átbeszéltünk, és úgy gondolom, hogy sikerült kijavítanunk! Sokkal agresszívebben, a védekezésünkre alapozva játszottunk, ami a harmadik negyedben meghozta a gyümölcsét. Készülünk a holnapi napra, szeretnénk folytatni, amit elkezdtünk.

Garai Péter (MAFC): Gratulálok a Debrecennek, egyúttal sok sikert kívánunk nekik a döntőben! A második negyedtől kezdve ránk tudták erőltetni a játékukat, ezért megérdemelten nyertek. Polgárdy Ádám sérülése nagyban befolyásolta az eseményeket, több sebből vérzünk, mégis, holnap minden erőnkkel azon leszünk, hogy érmet szerezzünk!

Vármegyei szövetségek