2018/2019 - Pécsi VSK-VEOLIA - MAFC 58-87
25
Apr
2019
2018/2019 - Pécsi VSK-VEOLIA - MAFC 58-87
2019. április 25.  |  18:15
A délután első mérkőzésén mutatkozhatott be az A-csoportos alapszakasz első Pécsi VSK-VEOLIA, melynek ellenfele a nyolcasdöntőbe éppen csak bejutó MAFC volt.

A papírformának tűnő felállás ellenére a MAFC kezdett jobban, ráadásul Juhász Olivér pécsi sikeredzőnek faultgondokkal is hamar szembe kellett néznie. Katona Bence (23 pont) távoli dobásaival és Bordács Soma (28 pont) mindkét oldalon figyelemre méltó játékával már az első félidőben tizennégy pontos előnyt épített fel a MAFC.

A játék képe a második félidőre sem változott. A PVSK nem reagált jól a MAFC gyorsindításaira és agresszív játékára, így hamar húsz pont fölé nőtt a különbség. A mecsekaljaiak nem is tudtak ezen változtatni, így Garai mester és a MAFC örülhetett a döntő eddigi legsimább meccse után.

Juhász Olivér (Pécsi VSK-VEOLIA): Gratulálok a MAFC-nak! Sajnos a védekezésünk csak nagyon rövid periódusokban létezett a mérkőzésen, az 1/22-es triplamutató pedig elrendezte a többit. Ahogy azonban mondani szokták, innen szép nyerni!

Garai Péter (MAFC): Gratulálok a Csapatomnak! Tudjuk, hogy egy hosszú út első lépését tettük meg. Nagyon motiváltan játszottunk végig, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelünk az első számú irányítója nélkül játszott. A holnapi nap lesz a döntő, mindent meg fogunk tenni a céljaink eléréséhez.

Vármegyei szövetségek