Férfi NB I: Harmadszor is a Körmend nyerte a vasi rangadót
21
Apr
2019
Férfi NB I: Harmadszor is a Körmend nyerte a vasi rangadót
2019. április 21.  |  21:40
Harmadszor is a Körmend nyerte a vasi rangadót

Az alapszakasz során oda-vissza legyőzte az Egis Körmend a Falco-Vulcano Energia KC Szombathelyt. A Falcónak így volt miért revansot vennie. A szombathelyiek sem várták rossz formában a találkozót, hiszen hét mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, ám náluk már csak a körmendiek szerepeltek jobban, akik a tabella éléről várták a meccset, zsinórban megnyert tíz mérkőzéssel a hátuk mögött.

Két perc telt el, amikor Price triplája után 9-2-re lépett meg a Körmend. Váradi hárompontosaival fokozatosan talált magára a Falco, és 11-11-nél utolérte a hazaiakat. Jól mentek a kinti dobások a sárga-feketéknek, így a körmendiek nem tudtak igazán meglépni. Az utolsó percben Curry 21-20-ra hozta fel csapatát, ám a dudaszóra még Ferencz távolija is behullott (24-20).

Reddic és Ferencz pontjaival indult a második negyed, de nem tudott közelebb kerülni a Falco. Pár ponttal folyamatosan a Körmend tartott előrébb. Sok pontatlan befejezés volt mindkét oldalon, amit Price kosara tört meg. Nem játszott jól a Falco, mégis sikerült visszajönnie 37-33-ra Bruinsma ziccerével. Zollner időkérése használt, 43-33-nál már Okornnak kellett időt kérnie. Reddic révén visszajöttek a meccsbe a vendégek, de a hajrá a piros-feketéknek jött össze jobban. Thames duplája behullott dudaszóra, ráadásul a bónusz büntető is (50-39).

Egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült a harmadik negyed nagy részében. Tizenöt pont körül állandósult a vezetésük, a Falco képtelen volt csökkenteni a különbséget. Dobásaik kimaradtak, így nyugodtan tekinthették a körmendi drukkerek a meccset. Az utolsó percben a sárga mezesek némileg magukhoz tértek, és Reddic zsákolásával befejezve a játékrészt visszajöttek nyolc pontra (72-64).

Az utolsó tíz percben sem sikerült újítania a Falcónak. A tízpontos hazai vezetésből alig tudtak valamit faragni. Amikor két perccel a vége előtt még Ferencz távolija is beesett, 93-82-nél eldőlni látszott a meccs. Hét pontra még visszajöttek a szombathelyiek, de ezzel el is lőtték minden puskaporukat. A Körmend magabiztos győzelmet aratott, és továbbra is veretlen hazai pályán (95-88) - írta a BB1.hu.

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 95-88 (24-20, 26-19, 22-25, 23-24)

Felsőházi középszakasz, 4. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Praksch P., Török R. (dr. Páli K.)

Körmend: Bradford 6, Németh Á. 7/3, Price 22/6, Hammonds 7/3, Delas 14. Csere: Thames 12/3, Ferencz 15/15, Csorvási 12.

Falco: Govens 7/3, Curry 14/6, Váradi 12/6, Bruinsma 20/6, Tóth N. -. Csere: Reddic 24, Balmazovics 2, Perl 9/3, Bíró -.

 

A ZTE törte meg rossz sorozatát

Húsvétvasárnap dupla mérkőzésre várta szurkolóit a két zalaegerszegi kosárlabdaklub: előbb a férfiak mérkőztek meg a Debrecennel, majd a hölgyek elődöntőjének második mérkőzésére került sor a múlt hétvégén még az Euroliga Final Four-ban vitézkedő soproniakkal szemben.

Thompson és Szabó pontjaival indult a mérkőzés, a túloldalon Borisov talált be több alkalommal. A játékvezetők több alkalommal is videóztak, amit szóva is tett a közönség. Agafonov már a 6. percben megkapta harmadik faultját, a vendégeknél pedig továbbra is Milos Borisov volt a pontgyáros. Szabó is remek napot fogott ki, második hármasával hattal lépett meg a ZTE. A negyed végén Durázi harcossága ért 2+1-es akciót, így 28-21-el zárult az első negyed.

Szabó nem tudott kinek passzolni a folytatásban, így a periméteren gyors döntést hozva a gyűrűbe küldte a játékszert. Belejött támadásban a ZTE, egymást követték a sikeres akciók, Szabó ziccerével már 11 volt a kék-fehérek előnye. Szabó extra napot fogott ki, 17/9-nél járt 100%-os dobásmutatóval ekkor. Polyák üres triplája jelentette a vendégek első hármasát, ám ezen a délutánon korántsem a márciusi formában céloztak a hajdúságiak. Stabilnak tűnt a hazai előny, ám Green ellen sportszerűtlent ítéltek, s a DEAC ki is használta a tálcán kínált lehetőséget. Háromra zárkóztak Dugat-ék, nyolc-nullás rohanással a félidő végére. 49-46-os állásnál mehettek az öltözőbe a csapatok.

Ware extra passzát Agafonov váltotta pontokra, majd Boriszov kapta meg harmadik hibáját egy sportszerűtlen után. Amigo többször is beforgatta Agafonovot, fel is jött ismét két egységre a vendégcsapat. Agafonov megkapta 4. faultját is, a ponterősen kosarazó Thompson azonban mint kés a vajban tört át a debreceniek védelmén. Durázi szép mentésével és hasznos játékával kilenc ponttal vezetett 30 perc után a ZTE.

Dugat extra hármasa nyitotta a záró játékrészt. Háromra jött fel ismét az egyetemi gárda, mivel csak három perc elteltével sikerült mezőnykosarat elérnie a ZTE-nek. Ware 2+1-e meghozta az amerikai önbizalmát, ötödik triplakísérlete célba ért. Szabó is beköszönt ismét távolról, azonban rögtön utána mezőnyfaultját sportszerűtlennek ítélték. A Debrecen maximálisan kihasználta az esélyt, s megint látótávolságon belülre került. Sőt Borisov büntetőivel tovább közelített a Berényi-gárda, két perccel a vége előtt már csak három volt a hazai fór. Ware azonban vállára vette csapatát, s a ZTE nagyon megnyomta a végét, így kialakult a legnagyobb különbség, Bellot-Green hármasával 15 ponttal volt jobb a ZTE, 101-86 lett a végeredmény. A ZTE megérdemelten tartotta otthon a két bajnoki pontot, s március 16. után ismét győzelemnek örülhetett - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - DEAC 101-86 (28-21, 21-25, 24-18, 28-22)

Középházi középszakasz, 4. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Földházi T., Boros T., Kulcsár T. (dr. Gencsev P.)

ZTE: Ware 17/3, Thompson 25/9, Green 11/3, Szabó Zs. 26/12, Agafonov 16. Csere: Doktor 1, Durázi 5, Gulyás M. -, Bagó -.

DEAC: Dugat 18/3, Polyák 11/9, Borisov 22/3, Ivosev 7, Amigo 18. Csere: Kósa -, Velkey 4, Bognár 6.

Vármegyei szövetségek