2018/2019 - Körmendi Törpördögök - Debreceni KA 88-84
07
Apr
2019
2018/2019 - Körmendi Törpördögök - Debreceni KA 88-84
2019. április 7.  |  15:30
Az 5-6. helyért a Körmend és a Debrecen csatázott. Ebben a párharcban is találkoztak már a felek az országos döntő alatt, akkor 14-gyel bizonyult jobbnak Kocsis Tamás gárdája.

Ez a mérkőzés is úgy indult, hogy a körmendiek fognak diadalmaskodni, magabiztosan játszottak, tíz perc után már tucatnyi ponttal vezettek.

A második negyedben sem változott a játék képe, a 14. percben már kétszer annyit dobtak Takácsék, mint Csikaiék (36-18). Időt is kért Kádár mester, megpróbálta gatyába rázni csapatát. Sikerült ezután a hátrányból pillanatok alatt négy pontot lefaragniuk, most Kocsis edző hívta magához övéit. Újabb két perc elteltével már csak 8 pont volt a különbség, visszajöttek a meccsbe Balázsiék. 41-32-nél ismét időt kért a körmendi tréner, mert a védekezés nem működött csapatának. Félidőben 46-38-ra vezetett a Körmend.

Csikai közelijével folytatódott a meccs a szünet után. Védekezésben egyik csapat sem jeleskedett ekkor, sok volt a könnyű kosár. Nemes ziccere után 51-46-ra zárkózott a hajdúsági csapat. Kalassai triplájával pedig már csak három volt közte, egy újabb ziccer után pedig már eggyel mentek Kissék! Balázsi újabb hármasával már a Kádár-legényeknél volt az előny (58-59). Takács és Kiss B. pontjaival ismét a körmendiek álltak jobban, harminc perc után egy ponttal (64-63) vezettek.

Balogh ziccerével indult az utolsó etap, bár közel sem volt biztos, hogy négy negyed elég lesz a csapatoknak a mérkőzés eldöntéséhez. Magához tért a körmendi csapat, időt kellett kérnie Kádár Tamás edzőnek (70-63). Nem bírták az edzők az idegek csatáját, mindketten technikai hibával bűnhődtek. Ismét csak két pont volt a differencia a 36. percben (77-75). Halatlanul izgalmasan alakultak az utolsó percek! Másfél perccel a vége előtt 83-81 volt az állás, még semmi sem dőlt el! Labdavesztés mindkét oldalon, az eredmény változatlan maradt, és már csak 44 szekundum volt hátra. Balogh értékesített egy ziccert, négy lett közte. A túloldalon Kalassai hármassal válaszolt, 85-84! Nemes ziccert hibázott, ezután jött a menetrendszerű faultolás. Egy körmendi büntető még a helyére került a körmendi oldalon, 88-84-re nyertek a vasiak.

Hatalmas küzdelemben a végjátékban kevesebbet hibázó Körmend nyerte az ötödik helyért zajló csatát. A debreceniek is minden dicséretet megérdemelnek azonban, mert nagy hátrányból sikerült visszajönniük, és végig nyílttá tudták tenni a mérkőzést.

Kocsis Tamás: Óriási meccset sikerült itt a végén játszanunk a Debrecennel. Nagyon elkészültünk már az erőnkkel, de elképesztő a csapatom! Csak szuperlatívuszokban tudok róluk beszélni, hatalmas gratuláció nekik! A mi kis egyesületünknek nagyon nagy eredmény ez az ötödik hely, amelyre nagyon büszkék vagyunk!

Kádár Tamás: Úgy gondolom, hogy a maximálisat nyújtottuk. Mindkét csapat nagyon fáradt volt, sajnos a rengeteg második esélyből kapott kosárral nem tudtunk mit kezdeni, és ezt a Körmend nagyon jól kihasználta. Ettől függetlenül büszke vagyok a srácokra, mert erőn felül teljesítettek!

Vármegyei szövetségek