2018/2019 - Kosárlabda Akadémia Pécs - Debreceni KA 72-79
06
Apr
2019
2018/2019 - Kosárlabda Akadémia Pécs - Debreceni KA 72-79
2019. április 6.  |  23:10
A másik alsóházi mérkőzésen a Pécs és a Debrecen nézett egymással farkasszemet. Az elején felváltva estek a pontok, egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. Kalassai triplájával először vezetett néggyel a debreceni csapat. Mindkét csapat kellő motivációval kosárlabdázott, nagy volt a küzdelem. Egy Nemes ziccer itt, egy Fekete tripla ott, amelyet még két-két pont követett. 22-25-re vezetett a Debrecen tíz minutum után.

Váits középtávolijával indult a második negyed, amely után Tóth G. dobott ziccert faulttal együtt, a büntető azonban kimaradt. Újabb Takács hármast követően már a Pécs ment eggyel. Neuwirth sikeres hármasával 33-36 volt az állás a 15. percben. Csikai következett ezután debreceni részről, két sikeres közelijével 37-42-re módosult az eredmény. Borsosnak ütöttek oda egy sikeres hármas közben, a bónusz büntető azonban kimaradt, viszont a lepattanót megszerezték a pécsiek, amely után Vukas újabb triplát szerzett, beállítva ezzel a 44-47-es félideji eredményt.

Alaposan bekezdett a Debrecen, másfél perc alatt hat pontot dobtak Somiék, jött is Mavrenszki mester időkérése. Vukas és Váits kosaraival nyolc, Fekete büntetőjével és Borsos hármasával pedig már 5 pontra zárkózott fel a Pécs.

A záró felvonás felére ismét elhúztak Neuwirthék tíz ponttal, ezután jött Váits ziccere, ami azt jelentett, hogy még meccsben maradt a Pécs. A pécsi edző egészpályás letámadást vezényelt fiainak két és fél perccel a vége előtt. Balázsi triplájával 70-77 volt az állás, amikor két perc volt vissza. A hátralévő idő nagyon hosszú volt a faultoknak és a büntetőzéseknek köszönhetően, a debreceniek viszont megtartották előnyüket, és 79-72 arányban győztek. Ezzel a holnapi alsóházi helyosztókon a 7. helyért Szolnok-Pécs, míg az 5. helyért Debrecen-Körmend mérkőzéseket fognak rendezni.

Ivica Mavrenszki: Szeretnék gratulálni a Debrecennek a győzelemhez! 30 másodperccel a vége előtt sikerült az első jó védekezésünket megcsinálni, amikor is a debreceniek öt másodperc alatt nem tudták bedobni a labdát, majd az időkérésünk után ezt nekünk is sikerült lemásolni. Ez volt az utolsó sanszunk arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. A Debrecen az egész meccsen végig vezetett, ismét nehéz dolgunk volt. Ráadásul a védőlepattanók megszerzése ismét nagy nehézséget okozott számunkra. Hátra van még egy meccsünk holnap, amelyet megpróbálunk megnyerni.

Kádár Tamás: Gratulálok a csapatomnak, nagyon nagy győzelmet arattunk, amely az első volt nekünk a tornán! Holnap "visszavágót" játszunk a Körmend ellen, akik ellen szeretnénk megmutatni, hogy tudunk még jól kosárlabdázni és nyerni.

Vármegyei szövetségek