2018/2019 - Körmendi Törpördögök - Szolnoki KA 79-57
06
Apr
2019
2018/2019 - Körmendi Törpördögök - Szolnoki KA 79-57
2019. április 6.  |  23:00
A tegnap esti utolsó meccsen elszenvedett második vereség és az a tény, hogy házigazdaként nem kerültek a négy közé, láthatóan sokkolta a hazaiakat. Szomorú arcokat lehetett látni a bemelegítésnél. A Körmend ellen próbáltak valahogyan talpra állni Pallaiék, akiknél csőstül jött a baj, Gilszki és Orbán ugyanis sérüléssel bajlódott, ők át sem öltöztek a mérkőzésre.

Bella két sikeres büntetője nyitotta a párharcot, majd ugyanő dobott egy kettest. Ezután a körmendiek is elkezdték a pontgyártást, gyorsan berámoltak 5 pontot Takácsék. 15-11-re vezettek a hazaiak a 7. perceben, amikor jött az időkérés Kocsis mester részéről. A fehérben játszó vasiaknál Balogh, míg szolnoki oldalon Pallai volt ekkor a pontfelelős. Tíz perc után 19-19 volt az állás.

A második negyedet zónával kezdte a Körmend, ami nem ízlett Várbíróéknak. Ezt kihasználva Kissék némi előnyre tettek szert (26-21). A vendégek kilences számú játékosa, Kiss Mátyás kétszer is betalált ezután a hárompontos vonalon túlról. Félidőben nyolc egységgel tartott előrébb a körmendi legénység (37-29).

Hármassal és egy közelivel kezdett a Körmend, rögvest tizenhárom lett közte. A 25. percben Takács ziccere pedig tizenhat pontos körmendi előnyt jelentett. A záró tíz perc előtt 59-44 volt az állás.

A mérkőzés hagyományaihoz híven ezt a negyedet is öt ponttal kezdte a vasi gárda, amelyre nem érkezett válasz, és máris 20 pont lett a különbség! A szolnokiak nem tudtak erre a mérkőzésre kellően felpörögni az ismert okok miatt. A Körmend sokkal motiváltabbnak tűnt, Kissék végül 79-57 arányban győzedelmeskedtek.

Kocsis Tamás: Gratulálok a csapatomnak! Örülök neki, hogy az 5. helyért való küzdelem is motivációt tudott nyújtani. A Szolnok a tegnapi meccs után nagyon fáradtan érkezett a mérkőzésre, amit mi jól használtunk ki, és megérdemelten nyertünk.

Honti Viktor: Nagyon nehéz volt erre a mérkőzésre mind mentálisan, mind fizikálisan felkészülni, a tegnapi nap elég nagy sokként, traumaként ért minket. Szerettünk volna a négybe kerülni, ez nem sikerült, de az élet megy tovább. Próbáltuk ebből a mérkőzésből is kihozni a legtöbbet, ennyi sikerült. Három kulcsjátékosom sérült, másik kettő hulla fáradt, így a cserék maximálisan hely álltak, amit tudtak, hozzátettek a mérkőzéshez, mindenféle elismerésem és tiszteletem nekik! Gratulálok a Körmend csapatának, megérdemelték a győzelmet!

Vármegyei szövetségek