2018/2019 - Szolnoki KA - Vasas Akadémia 64-72
05
Apr
2019
2018/2019 - Szolnoki KA - Vasas Akadémia 64-72
2019. április 5.  |  23:35
A nap utolsó mérkőzése szintén a négy közé jutásról döntött. Ennek megfelelően indult a mérkőzés, pár ponttal tartott csak előrébb a Vasas. Az eddigi két mérkőzéssel ellentétben a hazaiak most nem kezdtek enerváltan. Mindezek ellenére a piros-kékek uralták az első negyedet (20-22).

Csornai B. duplája az egyenlítést jelentette a második tíz perc kezdetén, hatalmas küzdelem zajlott a pályán!Radics zsákolására újfent Csornai válaszolt, 30-27 volt az állás a 15. percben. Pallai és Gilszki vezetésével a Szolnok 41-35-re vezetett féltávnál.

Arabo ziccerével kezdődött a harmadik etap. Feljavult a hazai védekezés, támadásban pedig a vendéglátók nigériai centere remekül használta ki az adódó lehetőségeit. Sokadik kettesével az addigi legnagyobb szolnoki vezetést könyvelhettük el (49-39). A negyed végére ezt négy pontra csökkentették Faragó Péter tanítványai, így izgalmasnak ígérkezett az utolsó tíz perc.

Amelyben pár percet követően Bartha kettesével már a Vasas tartott előrébb, Horváth hármasa pedig már 5 pontos angyalföldi vezetést eredményezett. Ekkor jött egy gyors triplaváltás, a különbség nem változott. Tizenegy másodperccel a vége előtt időt kért Faragó mester, az ezt követő bedobásnál pedig a szolnokiak sportszerűtlen hibát vétettek, ezzel eldőlt a meccs. A végén 72-64-re nyert a Vasas, így holnap a pasarétiek várhatják a folytatást a legjobb négy között.

Honti Viktor: Gratulálok a Vasas csapatának! Ezen az estén nagyon akarták a győzelmet. Amit ők tudnak, az a brusztolós kosárlabda, szívüket-lelküket kitették a pályára. Nagyon sokat tettek azért, hogy győztesen hagyják el a pályát. A mi csapatunk is mindent megtett, de nem tudtunk alkalmazkodni ehhez a brusztolós kosárlabdához, és lényegében ez okozta a vesztünket. További sok sikert kívánok a Vasasnak!

Faragó Péter: A délelőtti vereségünk után úgy gondolom, az volt a legfőbb dolog, hogy ne essünk kétségbe, mert tudtuk, hogy van esélyünk, de nagyon nehéz mérkőzés lesz. Ez egy nagy kihívás volt a srácoknak is, és úgy jöttünk ide, hogy mindenféleképpen meg akarjuk nyerni a mérkőzést akkor is, ha a hazai csapat első volt az alapszakaszban, és a rájátszás után is nagyon veszélyesek. Amit azonban a negyedik negyedbe szívből beleraktunk, és amit védekeztünk, az szenzációs volt, ott nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak és Honti Viktor kollégámnak is gratulálok! Korszerű és jó kosárlabdát játszottak egész évben, van ilyen, hogy nem sikerül, de nagyon jó munkát végeztek. Gratulálok nekik is!

Vármegyei szövetségek