2018/2019 - Debreceni KA - Körmendi Törpördögök 72-86
05
Apr
2019
2018/2019 - Debreceni KA - Körmendi Törpördögök 72-86
2019. április 5.  |  17:13
A két csapat az első napot egyaránt két vereséggel kezdte, most egyikőjüknek lehetősége nyílt a javításra.

Az első felvonásban Takács húzta a körmendi szekeret, egymaga 15 pontot tett a közösbe. Nagyjából ennek köszönhetően fél tucat ponttal vezettek Kocsis edző fiai tíz perc után.

A hajdúsági csapatból Neuwirth remekelt, ez azonban kevésnek bizonyult. Szépen fokozatosan nyílt az olló a csapatok között, a Körmend sokkal meggyőzőbben játszott, megérdemelten vezetett 39-24-re a szünetben.

A fordulás után Balogh is csatlakozott körmendi csapattársához, Takáccsal karöltve megoldhatatlan feladat elé állították a debrecenieket. Három negyed után tizenhárommal (49-62) vezetett a Körmend.

Három duplával kezdték az utolsó negyedet Kalassaiék, ezzel 62-55-re jöttek fel. Takács azonban megint megrázta magát, 57-66-nál debreceni időkérés következett. Hat egységnyi lett a különbség Somi ziccerével, azonban a következő percekben három kétpontos kosár végleg megpecsételte a Debrecen sorsát. A Körmend első győzelmét szerezte meg a tornán, a debreceniek viszont továbbra is győzelem nélkül állnak.

Kádár Tamás: Az első huszonöt percben puhán és energia nélkül játszottunk. Ezután sikerült ritmust váltanunk, agresszívabbak lettünk. Ezzel sikerült visszajönnünk a meccsbe, de ez sajnos csak ennyire tellett, mert a felzárkózás rengeteg energiát felhasznált csapatomban.

Kocsis Tamás: Két csalódott csapat találkozott egymással, ezt lehetett látni az első félidőben. Talán mi voltunk motiváltabbak, sikerült előnyt szereznünk. A második félidőre aktívabban jött ki a Debrecen, ez megzavart minket, de nekünk maradt több energiánk a végére, ezzel sikerült megnyernünk a meccset. További sok sikert kívánok a Debrecen csapatának!

Vármegyei szövetségek