2018/2019 - Alba Fehérvár - Debreceni KA 92-49
04
Apr
2019
2018/2019 - Alba Fehérvár - Debreceni KA 92-49
2019. április 4.  |  13:35
A nap második mérkőzésén az Alba Fehérvár és a Debrecen csapott össze egymás ellen.

Álmosan kezdett a Debrecen, ezt ki is használta az Alba és gyorsan meg is lépett 7-0-ra. Jött is az időkérés debreceni részről, amely fel is ébresztette őket. Viszont az Alba sem maradt adós a jó játékkal, Sodiq vezetésével 30-14-re vezettek tíz perc elteltével.

A második negyedben nagyobb sebességre váltottak a csapatok, küzdött becsülettel a Debrecen, de a Pethő-legények remekül játszottak. A sok debreceni eladott labdából könnyű kosarakat szereztek. A 15. percben már húsz ponttal, félidőben pedig huszonkilenccel tartottak előrébb Lukácsék.

A fordulást követően sem változott a helyzet, fokozatosan nőtt a különbség a felek között. Csak egy csapat volt a pályán, az Alba Fehérvár. Kis túlzással akkor szereztek kosarat Pethő Ákos fiai, amikor akartak.

A 32. percben már negyven pontosra hízott a fehérvári előny. Az utolsó néhány percre a cserék is szóhoz jutottak az Albánál, a különbség azonban változatlan maradt. Kassék végül esélyeshez méltóan 92-49-es arányú győzelmet arattak.

Pethő Ákos: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, és ezt tudtuk végig tartani. Annak örülök, hogy valamennyi játékosomnak tudtam lehetőséget biztosítani, és így mindenki meg tudta érezni az országos döntő ízét.

Kádár Tamás: A mérkőzés elejétől kezdve az eladott labdák tömkelege megpecsételte a sorsunkat. Nem sikerült kimásznunk ebből a hullámvölgyből, és futottunk az eredmény után az egész meccsen. A második félidőben voltak pozitív dolgok, amelyekből remélhetőleg tudunk profitálni a következő két mérkőzésünkön.

Vármegyei szövetségek