Megvalósult a barcikai kosarasok álma
22
Mar
2019
Megvalósult a barcikai kosarasok álma
2019. március 22.  |  10:30
Ünnepélyes keretek között adták át március 21-én a mára belülről is felújított Kazincbarcikai Sportközpont Tornacsarnokát. A 45 millió forintos fejlesztési beruházáshoz a látványcsapat sportok támogatási rendszere mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 23 millió forint támogatást, a Sláger Kazincbarcika Kosárlabda Sportegyesület 1.2 millió forintos forrást biztosított - közölte a kolorline-hu.

Az átadó ünnepségen Szitka Péter polgármester kihangsúlyozta, hogy a többszereplős összefogásnak köszönhetően ismét egy korszerű, megújult tornacsarnokkal gazdagodott a város.

– Egy energetikai pályázatnak köszönhetően néhány éve a Tornacsarnok egy minden szempontból új, modern külsőt kapott. Ezután folyamatosan kerestük annak a lehetőségét, hogy a belső teret is felújítsuk. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségét és a helyi Sláger Kazincbarcikai Kosárlabda Sportegyesületet hívtuk partnerül, akikkel közösen egy újabb sikeres projektnek köszönhetően ma már egy 21. századi sportlétesítménybe érkezhetnek a sportolók és a szurkolók is egyaránt. Örülök, hogy mindkét féllel gördülékenyen tudunk együtt dolgozni. A kiváló együttműködés révén bízom benne, hogy az utánpótlásnevelés támogatása további fejlesztésekkel és a további közös gondolkodással a jövőben is folytatódhat akár egy kültéri pályarendszer kialakításával – mondta Szitka Péter polgármester.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) főtitkára a sportág elmúlt években elért eredményeiről beszélt.
– Az MKOSZ-nek köszönhetően több mint 150 tornaterem újult meg a közelmúltban, valamint új városi sportcsarnokok, tornatermek is épültek. A legnagyobb eredmények egyike, hogy a kazincbarcikaihoz hasonló jellegű tornacsarnokokat sikerül olyan állapotba hozni, ami hosszú távon szolgálhatja a kosárlabdasport érdekeit. Szövetségünk a kosárlabdaképzés színvonalára fekteti a hangsúlyt, mert nem az eredményt kell hajszolni, hanem olyan játékosokat kell nevelni, akik később akár az élvonalban tudnak majd játszani – foglalta össze a főtitkár.

A meghívott vendégek között volt Sitku Ernő, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségi tagja, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kosárlabda Szövetség szakmai vezetője is, aki egykori élvonalbeli kosárlabdázóként is elhivatott a sportág iránt.
– Úgy gondolom, az itt lakóknak is óriási öröm, hogy egy ilyen csarnokban tudnak majd kosárlabdázni. Ha kilátogat valaki ide és megnézi, hogy milyen körülmények fogadják a gyerekeket a mérkőzéseken, vagy az edzéseken, akkor mindenki elégedett lesz. Fontos, hogy az utánpótlás-képzésünk fejlődjön, ez pedig akkor fog megvalósulni, ha a létesítményeink is olyan szinten vannak, mint ahogyan azt mi szeretnénk. Célunk, hogy a gyerekek felnőve egy profi csapatban játszhassanak. A gyerekeket a mozgáshoz szoktatását legalább ilyen fontosnak tarjuk. Örülök annak, hogy egyre többen ismerik meg a kosárlabdát – részletezte a szövetség célkitűzéseit a szakember, aki a beruházás kapcsán megjegyezte, a megújult padló védi az izomzatot, biztonságos, tehát maximálisan megfelel a mai kor követelményeinek.

A szalagvágást követően a Sláger utánpótlás játékosai és a Kazincbarcika Összevont Óvodák ovisai és szüleik vették birtokba elsőként a küzdőteret. 

Vármegyei szövetségek