FIBA EC: Kevés esélye maradt a visszavágóra az Albának
20
Mar
2019
FIBA EC: Kevés esélye maradt a visszavágóra az Albának
2019. március 20.  |  22:40
Szorosan alakult a mérkőzés első négy perce, ekkor még felváltva vezettek a csapatok egy ponttal. 7-8 után azonban az Alba kapta el jobban a ritmust, majd sikerült meglépnie öt ponttal. Nem illetődtek meg a fehérváriak, folyamatosan tartották a vezetésüket. A végén az izraeli tripla nem ért célba, így megmaradt öt pont a vendégek előnyéből (18-23).

A második negyedben nagyon magára talált a Holon. Az Alba kicsit beragadt, egyre jobban dadogott a labda támadásban, a dobások pedig kimaradtak. Ennek köszönhetően kezdett meglépni a hazai csapat, a játékrész közepén már több, mint tíz volt az előnye. Nagyon kellett Lóránt hárompontosa, ezzel nyolcra jött vissza az Alba. Végül Zeno duplájának volt köszönhető, hogy tízen belül maradt a félidőben a magyar együttes (48-39).

Jól jött ki a második félidőre az Alba, Freeman triplájával, majd Lóránt kétpontosával visszakapaszkodott 50-44-re. Az izraeli csapat azonban rögtön válaszolt, így tartotta a távolságot. Nem alakult ki nagyobb differencia, egészen a negyed végéig. Ekkor egyre jobban bejöttek a hazai dobások, és már tizenhattal is megléptek (68-52).

Sajnos nem jött össze a feltámadás a záró tíz percben a Ramirez-legénységnek. Hamar ellépett húsz ponttal a házigazda, és innentől egyre csak jobban nyílt az olló. Az Albának semmi nem akart összejönni, hosszú percekig alig-alig találtak a gyűrűbe fehérvári játékosok. Végül 33 pont lett közte, így kisebb csoda kellene ahhoz, hogy le tudja dolgozni hátrányát a fehérvári csapat - írta a BB1.hu.

UNET Holon - Alba Fehérvár 96-63 (18-23, 30-16, 20-13, 28-11)

FIBA Europe Cup, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Holon, Holon Toto Arena

A Holon legjobb dobói: Jones 22, Atkins 20/6, Pnini 14/12.

Alba Fehérvár: Cabezas 4, Zeno 11/3, Freeman 15/3, Lóránt 22/6, Heath 3. Csere: Peterson 4, Peringer -, Takács -, Tóth P. -, Filipovity 1, Keller I. 3/3.

 

Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek