2018/2019 - Csata DSE – Vasas Akadémia 70-62
10
Mar
2019
2018/2019 - Csata DSE – Vasas Akadémia 70-62
2019. március 10.  |  19:10
Ahogyan tavaly, úgy idén is a Vasas Akadémia és a Csata DSE nézett farkasszemet a Nemzeti Leány Junior Bajnokság Döntőjének fináléjában. Smailbegovic révén a Vasas kezdte meg a pontgyártást, amely jól védekezett és Dombai Réka két kosarával némi lépéselőnybe került a Csatával szemben (3. perc, 0-6). Angyal Barbara zárkóztatta közelebb csapatát, Várszegi büntetőivel pedig mindössze egy pontnyira csökkentette hátrányát a Csata (10-11). A negyed végére jelentőssé váló előnyt tudott kiharcolni a Vasas a sokat hibázó ellenfelével szemben (14-20).

A kisszünet után egyre koncentráltabban kosárlabdázó Csatát láttunk, Angyalék el is tüntették hátrányukat két perc alatt (20-20). Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, nem akarta adni az előnyét a Vasas, ám a 14 pontnál járó Angyal büntetőjével ez mégis megtörtént a negyed derekán (28-27). Futószalagon termelték a csapatok a pontokat, a Vasasnál Varga Alíz mutatott be szép dolgokat, jól célzott, és a lepattanók megszerzésénél is odatette magát. 36-33-ra vezetett a Vasas Akadémia, miután Dombai Réka adott egy remek gólpasszt Varga Alíznak. Időt is kért a Csata vezetőedzője, amely a nagyszünetre kiegyenlített (38-38).

Horváth, Mányoky és Krasovec is betalált a nagyszünet után, fokozatosan ellépett a Csata, a 23. percig kellett várni az első Vasas-találatra. Jó darabig megállt 41 dobott pontnál Igor Skocovski együttese, a Csatások pedig ellenállhatatlanul kosárlabdáztak (27. perc, 55-41). Dombai Réka villanásaival, pontosabban büntetőivel és szép tempódobásával zárkózott a Vasas. Varga Alíz kosarával zárult a harmadik játékrész, kilenc ponttal ment a Csata (57-48).

Rakita Lili triplája hűtötte le a kedélyeket, de Dombai Rékát vitte előre a szíve, és egy 2+1-es kombinációval tízen belül tartotta a Vasas Akadémiát. A Vasas 13-asának nem akartak beesni a triplakísérletei, a túloldalon viszont Horváth szerzett könnyű kosarat. Az idő vészesen fogyott, öt perc volt hátra, amikor labdát szerzett Dombai Réka, amivel nyolc pontra faragta a különbséget (64-56). Fegyelmezetten kosárlabdázott a trónkövetelő, nem tudott közelebb kerülni a címvédő Vasas, másfél perccel a lefújás előtt még mindig nyolc pont volt közte Angyalék javára, amely a lefújásra is megmaradt (70-62).

A címvédő Vasas Akadémia a harmadik negyedbeli rövidzárlatának köszönhetően veszítette el a döntőt, a Csata pedig élve a lehetőséggel megérdemelt győzelmet aratott a fináléban.

Tursics Krisztián (Csata DSE): Döntőhöz méltó mérkőzés volt a két fővárosi csapat között. Mindkét csapat kiváló munkát végzett a döntő alatt és egész évben. Egy igazi kosárlabda mérkőzés volt! Gratulálok mindkét csapatnak!

Igor Skocovski (Vasas Akadémia): Óriási mérkőzést vívott a két csapat, legjobbunkat nyújtva támadásban és védekezésben is. Sajnos a harmadik negyedben nem tudtunk felnőni a megbeszélt feladatokhoz. Megpróbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, de sajnos nem sikerült. Gratulálunk a Csatának a bajnoki címhez!

Vármegyei szövetségek