2018/2019 - Kecskeméti KC – Atomerőmű-KSC Szekszárd 56-93
10
Mar
2019
2018/2019 - Kecskeméti KC – Atomerőmű-KSC Szekszárd 56-93
2019. március 10.  |  14:05
Az ötödik helyért vívott találkozó eleje pontatlan játékot hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a negyed derekán 7-6-ra vezetett a Szekszárd, a tolnaiak összes pontját Vincze Nikolett jegyezte. Liszkai és Miklós is betalált a kékmezes szekszárdiaknál, kezdett ellépni a KSC, időt is kért a Kecskemét edzője hatpontos hátránynál. Nem sokat használt, a négy triplát jegyző és jól büntetőző tolnai együttes ellépett (8. perc, 8-17). A rengeteg kecskeméti eladott labda alaposan megbosszulta magát, így jókora előnyt szereztek a szekszárdiak az első játékrész végére (10-22).

A folytatásban is magasabb fokozaton kosárlabdázott a KSC, Hanti Daniella is bedobta első tripláját, amivel már tizenhét ponttal vezetett a tolnai gárda (15-32). Nem roppant meg teljesen a piros-fehér mezes kecskeméti csapat, amely a 18. percre tíz pontnyira faragta le hátrányát (28-38), azonban újabb lendületet vett a Szekszárd a nagyszünetig (33-46).

A fordulás után szinte csak egy csapat volt a pályán, fokozatosan lépett el ellenfelétől a kékmezes KSC, ahol több jó egyéni teljesítmény is akadt, így az erejével elkészülő Kecskemét jelentős hátrányba került a negyed közepére (39-59). A büntetőké lett a főszerep, sokat szabálytalankodtak mindkét oldalon, az utolsó felvonásnak pedig 25 pontos szekszárdi előnnyel vághattak neki a csapatok (44-69).

Liszkai találatával kereken harminc ponttal vezetett öt perccel a vége előtt az egész találkozón jóval magasabb fokozaton kosárlabdázó Szekszárd (46-76), amely a végére 93-56 arányú, kiütéses győzelmet aratott, ezzel megszerezte az ötödik helyet.

Harsányi Mária (Atomerőmű-KSC Szekszárd): Az 5. helyért vívott mérkőzésre rossz előjelekkel készültünk. Renczes Rebeka gyomorproblémákkal, Vincze Niki bokasérüléssel kínlódott, de vállalták a játékot. Sajnos csak perceket bírtak, de a többiek nagyon elszántan küzdötték végig a mérkőzést, remek védekezéssel, ötletes támadójátékkal fölényes győzelmet arattunk a Kecskemét ellen. Három győzelemmel és két vereséggel az ötödik helyen végeztünk, mint a döntő legfiatalabb csapata. Szívből gratulálok a lányoknak!

Vármegyei szövetségek