Férfi NB I: Továbbra is bevehetetlen a Tiszaliget
09
Mar
2019
Férfi NB I: Továbbra is bevehetetlen a Tiszaliget
2019. március 9.  |  21:15
A Sopron megálljt parancsolt a Jászberénynek

A bajnokság eddigi legnagyobb meglepetéscsapata egyáltalán nem feltartott kezekkel érkezett Sopronba. Nikola Lazics csapata az első félidőben végig bizonyította, hogy nem véletlenül áll a felsőházat jelentő helyen. Harcos játék, feszes védekezés, semmitől nem megijedő amerikaiak jellemezték a Jászberény játékát. Az azonban már az első húsz percben látszott, hogy a Sopron nem teszi meg azt a szívességet, hogy az első félidőben feladja a mérkőzést. Sabáli Balázs csapata, okos, taktikus játékkal "fárasztotta" ellenfelét.

A második félidőre aztán nagyon elkezdett működni a Sopron. Gordon, Fuller, Wiggins nekiállt magas szinten muzsikálni, míg a Jászberény szokásától eltérően elvesztette a ritmust. Tíz ponttal nyerte a harmadik negyedet a Sopron.

Az utolsó negyedben aztán ismét beindult a Jászberény, de arra már nem volt ereje Czirbuséknak, hogy ismét megfordítsák a mérkőzés állását.

A Sopron megérdemelten nyerte meg a találkozót. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy Pantelics ezúttal sem lépett pályára sérülés miatt - írta a BB1.hu.

Sopron KC - JP Auto-JKSE 78-67 (21-19, 20-19, 21-11, 16-18)

Bajnokság, 21. forduló
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezető: Kapitány G., Frányó P., Hervay T. (Forrai S.)

Sopron KC: Warner 15/3, Fuller 13/6, Supola 2, Wiggins 12/6, Gordon 25. Cserék: Takács -, Lemar 8/3, Dénes 3/3, Élő -, Molnár M. -, Werner V. -.

JP Auto-JKSE: Pitts 16/12, Rakics 15/9, Coleman 2, Cseh 2, Alekszandrov 12/6. Cserék: Ruják B. 2, Czirbus 10, Kerpel-Fronius B. 4, Brbarklics 4.

 

A DEAC sem tudta megállítani a Kaposvárt

Két jó formában lévő csapat találkozott szombaton este a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. A somogyiak a szezon kezdeti bukdácsolás óta összeálltak és magukra találtak, míg a DEAC egyre komolyabb skalpokat is elkezdett begyűjteni.

Ivosev triplája nyitotta a meccset, majd Spica válaszolt rá egy duplából. A 3. perc magasságában már a Kaposvárnál volt az előny, majd Johnson és Ivosev triplaváltása következett. Hendlein pontjaival hat ponttal is megléptek a hazaiak, de Boriszov révén nem szakadt le a DEAC, sőt a végén Manigat hármasával a vezetést is visszavették a vendégek (20-23).

A folytatásban sem változott a játék képe. Hol az egyik csapat, hol a másik vezetett. Ivosev továbbra is ponterős volt, így még a 17. percben is a vendégek tartottak előrébb. Ekkor jött Ubillától hat pont zsinórban, és már újra kaposvári előnyt mutatott az eredményjelző. Innen már nem adta ki a kezéből az előnyt a Fekete-legénység, öt ponttal vezetett a félidőben (45-40).

A Kaposvár kezdte jobban a második félidőt. Az ekkor már tizenhat pontnál jár Johnson vezérletével 59-47-re vezettek a harmadik negyed közepén. Hiába próbálkoztak közelebb kerülni a debreceniek, a KKK játékosainak mindenre volt válasza. Mivel még Halász hármasa is célba ért a negyed vége előtt, biztosan vezettek a hazaiak (71-61).

Hiába tűnt ledolgozhatónak a különbség, a DEAC teljesen elfogyott a záró tíz percre. Hamar húsz pontnyi lett a hazaiak előnye, így a végén már egyáltalán nem kellett izgulni az újabb kaposvári sikerért. Végül a százpontos határt is átlépték, amikor Markovics nem hibázott a büntetővonalról. Ezzel a Kaposvár továbbra is ellenállhatatlan hazai pályán, míg a debrecenieknek továbbra sem megy úgy a játék, mint az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban (103-79) - írta a BB1.hu.

Kaposvári KK - DEAC 103-79 (20-23, 25-17, 26-21, 32-18)

Bajnokság, 21. forduló
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
V.: Tőzsér D., Török R., Fodor A. (Nagy J.)

Kaposvár: Ubilla 11/6, Johnson 25/6, Markovics 12, Hendlein 15/3, Spica 22. Csere: Pustahvar 13/6, Hock -, Harazin -, Puska -, Halász 5/3.

DEAC: Dugat 4, Manigat 18/9, Boriszov 13/6, Ivosev 28/9, Amigo 3. Csere: Polyák 10, Omenaka 2, Tóth B. -, Bognár 1.

 

Más dimenzió: a Körmend meg sem izzadt Szegeden

Sima győzelmet aratott a Körmend az újszegedi sportcsarnokban.

A bokasérülést szenvedett Bonifert Bendegúz nélkül fogadták a hazaiak az Egis Körmend csapatát a bajnokság 21. fordulójában. Nenad Sulovics kosarával még ugyan vezettek a szegediek, de ezt követően támadásbeli hibáikat kihasználta a Körmend, és előbb 10-4-re, majd 14-8-ra is vezetett. A negyed végére Bradford előbb távolról, majd közelről is eredményes volt: így tíz ponttal meglépett a Körmend az első tíz perc végére.

A folytatásban is pontosabb volt a Körmend távolról, miközben sok hibával játszottak a vendéglátók támadásban: az eladott labdákkal élt a Körmend, és a húszpontos különbséget ostromolta a vendégcsapat. Thames szerezte a félidő utolsó kosarát: ezzel 23 ponttal vezetett Mathias Zollner együttese, a Tisza-partiak nem tudták tartani a lépést a vasiakkal.

A harmadik negyedet ugyan jól kezdték, ekkor megjöttek az első hazai triplák. 10-2-es futásukat követően nem tudták tovább faragni a hátrányt, a Körmendnél ismét ültek a hárompontosok, és a negyed második felében már a harminc pontot is átlépte a különbséget. Innen már nem lehettek vérmes reményei a szegedi csapaatnak, az utolsó percekre tíz magyar játékos volt a pályán, mindkét oldalon csak magyar játékosok szerepeltek a csapatban. A Körmend magabiztosan győzött az újszegedi sportcsarnokban, nekünk ezen a napon semmi sem sikerült - derült ki a szegedi csapat honlapjáról.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 62-83 (9-19, 13-26, 14-23, 26-15)

Bajnokság, 21. forduló
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Söjtöry T., Balog Gy. (Dr. Gencsev P.)

Szeged: Boltics 11/3, Wirth 2, Ponjavics 11/6, Juhos 7/3, Sulovics 10. Csere: Kerpel-Fronius 4, Révész 2, Varga 3, Vágvölgyi 5/3, Krapics 4, Mike 3/3, Mayer -.

Körmend: Bradford 23/6, Németh 1, Price 6, Csorvási 4, Delas 4. Csere: Thames 8/3, Ferencz 16/9, Hammonds 17/9, Oroszi 2, Érsek 2, Kiss -, Lajsz -.

 

Továbbra is bevehetetlen a Tiszaliget

Freeman szerezte az első pontokat, hármasa célt ért, a túloldalon Malesevics ziccerét elrontotta, azonban Benke betalált a sarokból. Freeman duplával válaszolt, Vojvoda triplája is gyűrűbe hullt, Andric kétpontosával pedig már a Szolnok ugrott meg, Zeno kintről egalizált, 8-8. Nemanja Milosevic pontjaival ismét az kerültek előnybe, sőt, Andric megmozdulásaival el is lépett a házigazda, 14-9. Freeman nem rontott középtávolról, Peterson is bedobta büntetőit, egyenlített az Alba (15-15). Vojvoda hármassal jelentkezett, Zeno kosaraival már a vendégeknél volt az előny, a higgadtabb hazaiak azonban fordítottak, az első negyed után 22-20 állt a táblán.

Vojvoda kosara után Jesus Ramirez reklamálásért kapott technikait, Tóth Ádám kosarával meglépett a házigazda (27-20), Zeno hozta közelebb övéit. Tóth a folytatásban is elemében volt, őrizte előnyét az alföldi gárda, Peterson kosarával araszolt közelebb a Fehérvár, időt kért Dragan Alekszics, 29-25. Tóth Péter helyett visszatért Cabezas, Andric sikeres megmozdulásait követően Ramirez időt kért, 31-25. Zeno hármasával közelítettek a kék-fehérek, Alekszics ismét időt kért, Andric és Malesevics is betalált, erre Zeno azonnal válaszolt. Cabezas sem hibázott, Tóth triplájával pedig már az Alba vezetett, félidőben 37-39-re álltak az együttesek.

Remekül nyitotta a folytatást a bronzérmes, hat ponttal ellépett, azonban gyorsan visszajött a tiszaligeti csapat, Luksa Andric vezérletével. Őrizte szűk előnyét az Alba, aztán a kiegyensúlyozott Andric jóvoltából átvette a vezetést a Szolnok, válasz gyanánt Lóránt Péter kintről szerezte első pontjait, 49-50. Hullámzott a meccs, alföldi pontok után Ramirez időt kért, hol egyik, hol a másik fél vezetett, egy-egy kosárra azonnal jött válasz a túloldalról. Az Olaj pillanatai következtek, három negyed után 56-52-re vezettek a vendéglátók.

Cabezas leült pihenni, Takács Milán jutott szóhoz, nem is volt megilletődött. Freeman kosarára Vojvoda azonnal felelt távolról, az irányító, Rowsey pontjaival tartotta a különbséget a házigazda, 64-58. A lepattanók a hazaiaknál landoltak, öt perccel a vége előtt hét ponttal vezettek, Cabezas révén érkezett közelebb az Alba. Jordan Heath kipontozódott, Malesevics kosara után érthetően időt kért Ramirez. Freeman büntetőit bedobta, Zeno pedig ziccerét értékesítette, Aleksic azonnal magához hívta játékosait a vége előtt két perccel, 68-66. Vojvoda hármast szórt, idő szűkében a Fehérvár kapkodva fejezte be támadásait, a házigazdák a végén mindent beszórtak a zárás előtti időszakban. A Szolnok végül megérdemelten, 76-66-ra nyert, hatalmas küzdelemben - derült ki az albakosar.hu-ról.

Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár 76-66 (22-20, 15-19, 19-13, 20-14)

Bajnokság, 21. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok
V.: Praksch P., Ádám J., Pozsonyi L. (Faidt M.)

Szolnok: Vojvoda 20/18, Benke 7/3, Malesevics 7/3, N. Milosevic 9/6, Andric 14/3. Csere: Tóth Á. 10, Rowsey 7/6, Rudner2.

Alba: Cabezas 10/3, Zeno 20/12, Freeman 19/3, Lóránt 2, Heath 6. Csere: Tóth P. 3/3, Peterson 6, Keller -, Filipovity -, Takács -.

 

Lendületben maradt az Atomerőmű 

Második hazai mérkőzésére készült Braniszlav Dzunics irányítása alatt az Atomerőmű SE. A Sopron után a Zalakerámia ZTE KK legyőzésére is kötelező, de nagyon nehéz feladatként tekintettek a paksiak. A Zalaegerszegnek is nagyon kellett volna egy bravúr, hiszen legutóbb a Kaposvártól némileg váratlanul kapott ki hazai környezetben.

Pontgazdag első negyedet láthattak az ASE Sportcsarnokba kilátogató szurkolók. A ZTE kezdett jobban, két perc után Szabó hárompontosával 7-2-re lépett meg. A negyedik perc tájékán Kovács Ákos dupláját követően érte utol az ASE a zalaiakat. Innentől a hazaiak vezettek, Norfleet triplája után már 28-16-ra is megléptek. A negyed végére azonban sikerült a ZTE-nek kozmetikáznia (30-25).

Nagyot változott a játék képe a második negyedben. A ZTE magára talált és fokozatosan lépett előre. Gulyás duplájával a 14. percben megfordította az állást, majd Agafonov játékával meg is tartotta a vezetését. Ráadásul Thompson triplája is célba ért, így kilenccel vezetett a félidőben a Bencze-legénység (40-49).

Valószínűleg alapos fejmosást kaphattak a paksi játékosok a félidőben, mert sokkal lendületesebben jöttek vissza a pályára. Faust és Henton hármasaival éledeztek, utóbbi egyébként ellenállhatatlan volt a negyedben. A 28. percben Eilingsfeld közelije után pedig már 62-61-re újra a hazaiaknál volt az előny. Erre pedig még sikerült rátenni egy lapáttal az utolsó két percben (70-62) – írta a BB1.hu.

Atomerőmű SE - Zalakerámia ZTE KK 93-81 (30-25, 10-24, 30-13, 23-19)

Bajnokság, 21. forduló
Paks, ASE Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Farkas G., Kulcsár T. (dr. Gincsai J. P.)

ASE: Kovács Ák. 19/3, Ruják 2, Faust 22/9, Eilingsfeld 8/3, Henton 19/6. Csere: Jevtovics 11, Medve 2, Williams 2, Norfleet 3/3, Horváth K. -.

ZTE: Ware 11/3, Thompson 18/3, Gulyás 9/3, Szabó Zs. 13/3, Agafonov 16/3. Csere: Green 12/6, Doktor -, Bagó -, Durázi 2. 

Vármegyei szövetségek