2018/2019 - Vasas Akadémia – PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs 70-56
09
Mar
2019
2018/2019 - Vasas Akadémia – PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs 70-56
2019. március 9.  |  18:30
A csütörtöki mérkőzésen bokasérülést szenvedő Habling Larát továbbra is nélkülöznie kellett a PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs csapatának. Másfél perc elteltével Wentzel Nóra révén megszületett az első pécsi kosár, amire a túloldalon Dombai Réka válaszolt. Egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a támadásban pontosabban játszó Vasas Varga Alíz vezérletével 18-12-re meglépett. Hibáztak a fővárosiak is, így Ilina Selcova és Varga Eszter faragott a PEAC hátrányán, de ellenfele újítani tudott, amely 23-17-re vezetett tíz perc játék után.

Két percig nem esett kosár a második negyed elején, majd Dombai dobta be emberrel együtt a labdát a gyűrűbe, amire a túloldalon Radakovic Ina válaszolt (25-19), aki nem sokkal később megkapta harmadik személyi hibáját. Nem találta a Vasas védelem ellenszerét a pécsi gárda, dobásai rendre kimaradtak, így a negyed derekán 30-19-re vezetett a Vasas Boros triplája után. Varga Eszter adott egy remek labdát Wentzelnek, amivel 34-23-ra változott az állás, de a pécsiek legjobbja mellett nem akadt más, aki lendíteni tudott volna a PEAC-on, míg a másik oldalon Dombai és Varga Alíz is kétszámjegyű pontot ért el húsz perc alatt. Néhány másodperc volt vissza a nagyszünetig, amikor a Vasas támadhatott, Wentzel szemfüles módon labdát szerzett, amit aztán faulttal együtt bedobott, majd a ráadás büntetőt is helyére tette, így tíz pontra csökkentve csapata hátrányát (41-31).

A fordulás után büntetőkkel lépett előrébb a PEAC, Wentzel már a 18. pontját szerezte, de mezőnyből egy jó darabig nem találtak, be a pécsiek. Amikor kicsit koncentráltabban tudtak játszani, tíz pont alá csökkent a különbség (27. perc, 47-38). Dombai zúzott be egy hármast a sarokból, majd Budácsik talált be a Vasasnál (52-38). Két Wentzel-duplával tartotta magát a pécsi gárda, de a Vasas pontos büntetőzése nyomán 56-42-re vezetett a záró játékrész előtt.

Selcova kétszer, Vojinovic Milica egyszer talált be közelről a PEAC-nál, nyolc pontnyira zsugorítva a különbséget (56-48). Időt kért a Vasas, ami után egy másodperccel a támadóidő lejárta előtt Dombai volt eredményes. Lepattanókat szedett és pontosabban célzott a fővárosi gárda (25. perc, 62-50), és mivel a hátralévő időben sokat nem változott a játék képe, a végére tizennégy pont lett a különbség a Vasas javára (70-56).

Megismétlődnek tehát a tavalyi éremcsaták, a 15 órakor kezdődő fináléban a Vasas Akadémia a Csata DSE ellen lép pályára, míg a bronzért a két vidéki fellegvár, Pécs és Miskolc csapatai csapnak össze 13 órától.

Igor Skocovski (Vasas Akadémia): Nagy csata volt két remek csapat között, mindkét együttes maximálisan koncentrált mind a támadó-, mind a védőoldalon. A csapatunk nagyon jó összhangban működött, amit talán a legszebb dolog egy edzőnek látni. Örülünk, hogy döntőbe jutottunk, de tudjuk, hogy nagy rivális ellen fogunk játszani.

Hartung Anita (PEAC Kosárlabda Akadémia): Harcoltunk, de sajnos nem sikerült a bravúr. Gratulálok az ellenfelünknek! Nekünk van húsz óránk, hogy a bronzmeccsre újra egy bivalyerős pécsi csapat lépjen parkettre.

Vármegyei szövetségek