2018/2019 - Atomerőmű-KSC Szekszárd – Széchenyi KA 73-60
09
Mar
2019
2018/2019 - Atomerőmű-KSC Szekszárd – Széchenyi KA 73-60
2019. március 9.  |  18:15
A játéknap második mérkőzésén a tét ugyanaz volt, mint az elsőn: a nyertes vasárnap a junior döntő ötödik, míg a vesztes a hetedik helyéért meccselhet.

Győri pontokkal indult találkozó, de az 5. percben már a szekszárdiak vezettek (9-3). Vincze Nikolett parádésan játszott, s vezérletével a különbség a játékrész végére 15-re duzzadt (25-10).

A második negyedre harcosabban futott a Széchenyi KA, és Kéita és Szirony kosarainak köszönhetően megkezdte a felzárkózást (29-22). Az etap felétől azért magukhoz tértek a tolnaiak, és nem engedték közelebb ellenfelüket, így 10 pontos előnnyel mehettek pihenni a nagyszünetre (41-31).

A harmadik játékrész küzdelmesen indult, látszott a csapatokon, hogy nagyon akarnak, de ez néha a támadójáték rovására ment. A negyed első két percének pontszegénységét követően viszont beindultak az együttesek, s nagyszerű akciókat láthatott a közönség mindkét oldalon. Vincze a 25. percben már 20. pontját szerezte meg, s ezt követően sem lassított. Vezérletével ismét távolodni kezdett a Szekszárd, s 64-46-os előnnyel várhatta a folytatást.

A győriek tetemes hátrányuk ellenére sem adták fel, minden labdáért megküzdöttek, de a Szekszárd nagyon magabiztosan játszva irányította a találkozót. Az utolsó negyed első 5 percét követően 71-51 volt az állás, így a találkozó érdemi része eldőlt, de ennek ellenére is minden győri találatot tapssal ünnepelt a közönség. A mérkőzést végül 73-60 arányban nyerte meg a Szekszárd, így a tolnaiak játszanak vasárnap a Kecskeméttel az 5. helyért, a Széchenyi KA pedig a BEAC-cal küzd meg a 7. pozícióért.

Harsányi Mária (Atomerőmű-KSC Szekszárd): Nagyon csalódottak vagyunk a tegnapi vesztes mérkőzés után, mert egy nagy lehetőséget halasztottunk el! A mai mérkőzést végig kontrolláltuk, nem játszottunk jól, de Vincze Niki és Renczes Rebeka jó játékával megnyertük, s holnap az 5. helyért játszhatunk a Kecskemét ellen.

Gálos László (Széchenyi KA): A játékvezetői ítéletek aránya megegyezett a dobószázalékunkkal. Ez sajnos csak a 7-8. hely egyikének megszerzésére lehet elengedő.

Vármegyei szövetségek