2018/2019 - Kecskeméti KC – BEAC-Újbuda KA 61-46
09
Mar
2019
2018/2019 - Kecskeméti KC – BEAC-Újbuda KA 61-46
2019. március 9.  |  13:30
A harmadik játéknap első mérkőzésén a Kecskeméti KC csapott össze a BEAC Újbuda együttesével. A csapatok azzal a tudattal léphettek pályára, hogy a találkozó győztese vasárnap az országos junior döntő ötödik, a vesztese pedig a hetedik helyéért játszhat.

Nagy lendülettel kezdtek a felek, és fej-fej mellett haladtak az első pár percben (5-6). A játékrész derekánál Schlégl szép hárompontosával átvette a Kecskemét a vezetést, de Molnár Zsófia szinte azonnal egalizált (12-12). Majd ismét az említett játékosok nagyszerű megoldásainak tapsolhatott a közönség, mindketten csont nélkül süllyesztettek el egy-egy hárompontost, a negyed végül hárompontos kecskeméti előnnyel zárult (19-16).

A második játékrészt kiválóan kezdte a Kecskemét, Kurtz és Buzánszky vezérletével 10 pontosra nőtt a különbség (26-16). Ezután nem sokkal Vajda Anna időt kért, hogy rendezze a sorokat, de továbbra is ellenfelük játszott eredményesebben. Röpködtek a triplák, s 18. percben már 20 volt közte (38-18). A nagyszünetre 39-22-es kecskeméti előnnyel vonultak a csapatok.

A harmadik negyedre nagyon felpörgött a BEAC, viszont az ellenfele sem vett vissza a tempóból, mindkét oldalon potyogtak a pontok (44-29). A fővárosiak az etapban nagyszerűen kosárlabdáztak, valamint védekezésben is sokkal jobban teljesítettek, s az utolsó 10 perc előtt sikerült faragniuk hátrányukból (49-36).

Az utolsó játékrészben hatalmasat küzdöttek egymással a csapatok. Vajda Anna együttese folytatta a felzárkózást, a 35. perc közepén már csak 10 pont volt a különbség (53-43). Végül azonban soknak bizonyult az első 20 percben összeszedett hátrány, a hajrára újra feljavultak a kecskemétiek, és Kurtz Kamilla vezérletével 61-46-ra megnyerték a mérkőzést, így ők játszhatnak vasárnap az 5. helyért, a BEAC pedig a 7. helyért száll harcba.

Kónya Levente (Kecskeméti KC): Le a kalappal a lányok előtt! Egy parádés első félidőt egy nyögvenyelős második követett. Gratulálok a BEAC együttesének is, egy pillanatra sem adták fel! Mindent beleadtunk, volt, hogy túlpörögtünk, de úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Ez már széria!

Vajda Anna (BEAC-Újbuda KA): Csalódottak vagyunk, mert nyerni szerettünk volna, de jobb volt a Kecskemét, gratulálunk nekik! Holnap új nap, ahol ismét szeretnénk megmutatni, mit tudunk.

Vármegyei szövetségek