Soproni bravúr, irány a Final Four!
09
Mar
2019
Soproni bravúr, irány a Final Four!
2019. március 9.  |  08:25
A hazai egypontos győzelem után annak a reményében léphetett pályára a Sopron Basket Franciaországban, hogy amennyiben idegenben is nyer, akkor újra ott van a női Euroliga Final Fourjában.

Francia kosárral indult a találkozó, majd gyorsan egyenlített Zahui. Ezután akár csak az első meccsen, nagyon szorosan alakult a találkozó. Hol az egyik, hol a másik fél vezetett egy ponttal. A legnagyobb különbség a negyedben 16-11-nél alakult ki két perccel a vége előtt. Felzárkózott a magyar csapat, sőt Jovanovics duplájával az állást is megfordította (18-19).

Hamar kiegyenlített a Bourges, de ebben a negyedben már inkább a soproniak voltak a kezdeményezők. Arra természetesen nem lehetett számítani, hogy a franciák nagyon leragadjanak, ott loholtak folyamatosan a vendégek nyakán. Végül a hajrát megint jobban kapta el a Sopron, és az előző meccsen győztes kosarat szerző Dupree duplájával ötpontos előnyt harcolt ki a félidőre (29-34).

A harmadik játékrész sem hozott nagy változást a játék képét illetően, de az feltétlenül bizakodásra adhatott okot, hogy végig a Sopron kezében volt a vezetés. Már tizenegy ponttal is vezettek Fegyvernekyék, de visszajött látótávolságon belülre a Bourges (45-51).

Valószínűleg kevesen számítottak arra, hogy az utolsó játékrészt gyakorlatilag komolyabb izgalmak nélkül lehozza a Sopron. Pedig ez történt, a Bourges már nem tudott túl közel kerülni, folyamatosan tíz pont körüli előnye volt Roberto Iniguez csapatának. Idegenbeli győzelmével megismételte tavalyi bravúrját a Sopron, és újra ott van az Euroliga Final Fourjában (64-74) - írta a BB1.hu.

Bourges Basket - Sopron Basket 64-74 (18-19, 11-15, 8-13, 19-23)

Euroliga, negyeddöntő
Franciaország, Palais des Sports du Prado

A Bourges legjobb dobói: Ouvina 12/6, Johannés 11/3, Plouffe 10, Raincock-Ekunwe 10.

Sopron Basket: Fegyverneky 6, Turner 8, Cvrendakics 16/6, Dupree 13, Zahui 8. Csere: Casas 5, Jovanovics 18.

 

Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek