2018/2019 - DVTK Akadémia – Vasas Akadémia 39-73
08
Mar
2019
2018/2019 - DVTK Akadémia – Vasas Akadémia 39-73
2019. március 8.  |  22:00
A második játéknap utolsó mérkőzésén mindkét csapat azzal a tudattal lépett pályára, hogy a körbeverések miatt mindketten ott lesznek a szombati elődöntőben, már csak az volt a kérdés, hogy melyikük végez csoportelsőként.

Büntetőkkel tartott előrébb a DVTK Akadémia, amely 5-1-re vezetett a negyedik percben. Elkapta a ritmust a Vasas is, amely rövid időn belül kiegyenlített, sőt Varga Alízék átvették a vezetést is (5-7). 13-9-es előnye után megtorpant a Vasas, nem sokkal később pedig Tőzsér büntetőivel egalizált a DVTK (13-13). A borsodiaké volt az első játékrész, büntetőkkel állt be a 16-13-as eredmény az első tíz perc végére.

Dombai Réka és Varga Alíz vezérletével fokozatosan őrölte fel ellenfelét a fővárosi gárda, amely pontosabban célzott, és ötpontos előnyre tett szert (15. perc, 20-25). Összeállt a Vasas védekezése is, amely mindössze hét pontot engedélyezett a sokat hibázó DVTK-nak a második tíz percben, így a nagyszünetre 23-35 állt az eredményjelzőn.

Visszafogottabbá vált a játék a fordulás után, hosszú percekig csak Dombai és Végh-Dudás találatát jegyezhettük fel (23. perc, 25-37). Egy darabig tartotta magát a DVTK, de sokkal magabiztosan kosárlabdázott a Vasas, amely a 26. percben 43-29-re tartott előrébb. Smaljbegovic hárompontosa állította be az 50-33-as eredményt a harmadik játékrész végére.

Mindkét csapat pihentethette kulcsjátékosait, tartalékolva az erőket a másnapi elődöntőre. Mindegy volt azonban, hogy ki került pályára, a játék képe nem változott, tovább nőtt a szakadék a két csapat között, csak a különbség volt a kérdéses a végére. A Vasas Akadémia végül 73-39-re győzött, és ezzel mindhárom mérkőzését megnyerve lett csoportelső.

Vaszi Ádám (DVTK Akadémia): Boldog nőnapot kívánok minden kosaras hölgynek! Kababik Biának pedig boldog születésnapot, Isten éltesse! Köszönjük a BEAC-nak és Nusinak, hogy kikaparták a gesztenyét a számunkra! Holnap igyekezni fogunk a legjobb tudásunk szerint teljesíteni. 

Igor Skocovski (Vasas Akadémia): Könnyebb mérkőzés volt, mint vártuk. Örülünk, hogy veretlenül abszolváltuk a csoportkört. Most a legfontosabb a regeneráció és a pihenés lesz a következő mérkőzés előtt.



Vármegyei szövetségek