2018/2019 - BEAC-Újbuda KA – Atomerőmű-KSC Szekszárd 73-68
08
Mar
2019
2018/2019 - BEAC-Újbuda KA – Atomerőmű-KSC Szekszárd 73-68
2019. március 8.  |  20:40
Izgalmas, fordulatos mérkőzést nyert meg Vajda Anna együttese, a BEAC-Újbuda hatalmas küzdelemben fordította meg a számukra már-már veszni látszó összecsapást.

Remekül kezdett a BEAC, amely öt perc elteltével 14-7-re vezetett a KSC Szekszárd ellen. Jól céloztak Vajda Anna tanítványai, két hármasuk is beesett az első játékrészben, de hatékony volt a védekezés is a BEAC-nál, az első 10 percben mindössze kilenc pontig jutottak a tolnaiak, dobásaik rendre célt tévesztettek (10. perc 22-9).

A második negyedben már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, több labdaeladásra is kényszerítette ellenfelét a KSC. Jól célozta a gyűrűt a BEAC, hatvan százalék felett volt a fekete-fehérek dobáspontossága mezőnyből. A nagyszünetre tízpontos BEAC-előnnyel vonulhattak a csapatok. A fővárosiaknál a 11/3 pontnál járó Galántai és a 8/3 egységnél járó Molnár Zsófia emelkedett ki, míg a másik oldalon Miklós Melinda termelt tíz pont felett (13/9).

A fordulás után kicsit beragadt a BEAC, a délelőtti meccsen remeklő Renczes Rebeka vezérletével felzárkózott a Szekszárd, és újra nyílt lett a meccs (23. perc, 39-36). Egy ideig úgy tűnt, a fővárosiak átlendülnek a holtponton, de nem sokkal később Vincze Nikolett triplájával már átvette a vezetést a dobáspontosságban feljavuló Szekszárd (46-47). Felváltva vezettek a csapatok, de minimális előnnyel a lepattanózásban feljavuló kék-fehérek várhatták az utolsó tíz percet (53-54).

Hat és fél perccel a lefújás előtt 64-57-re vezetett Harsányi Mária együttese, de nem adta fel a BEAC-Újbuda, amely két pontra megközelítette ellenfelét 66-64. A vége előtt egy perccel visszavette a vezetést Csernik találatával a fővárosi gárda, majd Juhász és Nagyi is betalált két-két büntetővel, így 73-68-ra győzött a BEAC.

Vajda Anna (BEAC-Újbuda KA): Délelőtt azt mondtuk, hogy semmi pénzért nem cserélnénk le a csapatunkat, most már mindenki érti, miért. Ez a szív diadala volt!

Harsányi Mária (Atomerőmű-KSC Szekszárd): Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést, csúnyán elbuktuk az első negyedet. Sem védekezésben, sem támadásban nem oldottuk meg az előre megbeszélteket, utána már csak az eredmény után futottunk, és vereségünkkel nem jutottunk a legjobb négybe. Nagyon sok rossz döntésünk volt a gyenge védekezés mellett, a BEAC megérdemelt győzelmet aratott, melyhez gratulálok Vajda Annának, aki remek munkát végzett!

Vármegyei szövetségek