2018/2019 - PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs – Kecskeméti KC 53-43
07
Mar
2019
2018/2019 - PEAC-Kosárlabda Akadémia Pécs – Kecskeméti KC 53-43
2019. március 7.  |  20:30
A négy közé jutás szempontjából fontos mérkőzés várt mindkét csapatra a PEAC-KA Pécs - Kecskeméti KC derbin.

Előzetesen a házigazdák számítottak abszolút esélyesnek, ám idegesen, pontatlanul kezdtek a csapatok, a vezetést Schlégl triplája révén a kecskemétiek ragadták magukhoz (0-3). Egy időre lendületbe került a PEAC-Kosárlabda Akadémia, amely 8-3-ra el tudott lépni, innen viszont visszajött a meccsbe a Kecskemét, sőt az első negyed végére a vezetést is visszavette (9-10).

A második negyed is hasonlóképpen folytatódott, annyi különbséggel, hogy kicsit több pontot hozott, és amíg 10 támadólepattanót engedélyezett ellenfelének a házigazda, addig egál körül volt a meccs (21-20). Amint szigorítani tudtak védekezésükön Selcováék, és ehhez pontosabb támadásbefejezések is párosultak, hétpontos vezetést tudtak kialakítani maguknak (27-20). A kecskemétiek legjobbja, Schlégl hárompontosa zárta a kosarak sorát a nagyszünet előtt, amivel faragtak a hátrányukon az alföldiek (27-23), így teljesen nyílt második félidőre volt kilátás.

A hazaiak egy 6-0-s sorozattal tízpontos előnyt harcoltak ki (33-23), de nem tudták tovább erősíteni az előnyüket, mert a hatalmasat küzdő Kecskemét visszazárkózott (39-34). Nem tudott újítani a hazai gárda, így izgalmas utolsó negyednek nézhettünk elébe, amely négypontos pécsi vezetéssel indult (42-38).

A heroikus csatában percekig csak egy hazai büntető és egy kecskeméti tripla került az eredményjelző táblára. A végjátékban rejtett erőtartalékait mozgósította a PEAC-KA, és a 10-0-s sorozatára már nem tudott felelni az utolsó pillanatokig csak 2 pontot elérő vendégcsapat, így a hazaiak javára dőlt el a találkozó. A baranyaiak 53-43-as győzelmükkel ott vannak a négy között.

Hartung Anita (PEAC Kosárlabda Akadémia): Fantasztikus hangulatot teremtettek a pécsi szurkolók, igazi derbit játszottunk a négybe jutásért. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez!

Kónya Levente (Kecskeméti KC): Gratulálok mindkét csapatnak, remek mérkőzést játszottunk! Leginkább a küzdés dominált. Nekünk a délelőtti mérkőzés után sikerült összeszednünk magunkat, le a kalappal a lányok előtt, erre lehet építeni.

Megyei szövetségek