2018/2019 - DVTK Akadémia – BEAC-Újbuda KA 63-54
07
Mar
2019
2018/2019 - DVTK Akadémia – BEAC-Újbuda KA 63-54
2019. március 7.  |  15:05
Az A csoport küzdelmeit a DVTK BEAC elleni mérkőzése nyitotta.

Nagy lendülettel kezdtek a felek, nem telt el 10 másodperc, s máris bevette Kecskés a BEAC gyűrűjét, de szinte egyből egyenlítettek a fővárosiak. A diósgyőriek centere, Kiss Angelika kiválóan kezdte a találkozót, nemcsak a palánk alól, középtávolról is betalált, majd Kecskés hárompontosa után (16-7) időt kért a BEAC mestere. Az edzői tanácsok, úgy nézett ki, hasznosak voltak, hiszen pörgősebb lett az újbudaiak játéka, s hat pontra csökkentették a játékrész végére hátrányukat (24-18).

A második negyed hasonlóan folytatódott. A miskolciak próbálták duzzasztani a különbséget, de a BEAC mindent megtett, hogy ragadjon ellenfelére. Először a 15. percben mutatott 10 pont feletti DVTK előnyt az eredményjelző (34-23). Nagy küzdelem zajlott a pályán, minden egyes labdáért óriási harcot vívtak az együttesek, s végül 43-33-nál vonultak a nagyszünetre fújni egyet.

A harmadik játékrész eleji kosárcsendet Kiss Angelika törte meg a 22. percben, majd ismét kosarak nélkül gyűrték egymást a játékosok, egészen a negyed feléig, amikor Ocsenás értékesítette egyik büntetőjét (46-33). Agresszíven és fegyelmezetten védekeztek a csapatok, ami a támadójáték rovására ment, de a Diósgyőr minimálisan megint növelte előnyét az utolsó etap előtt (53-41).

Nagy hajrára volt szüksége a budapestieknek, hogy megfordítsák a találkozót, s úgy tűnt, ennek szellemében futottak ki a záró negyedre. Alig négy perc alatt már csak 7 ponttal (54-57) vezetett a Miskolc, de ezt követően piros-fehérek is összeszedték magukat. Jobban bírta a végjátékot a vidéki gárda, s végül 63-54-re megnyerte első csoportmeccsét.

A Diósgyőr a Szekszárd ellen folytatja a tornát (péntek, 9.00), a BEAC Újbuda pedig fővárosi derbit vív a Vasassal (péntek, 11.00).

Magyar Gergely (DVTK Akadémia): - Az első győzelmen túl vagyunk, de nagyon nehézkes volt. A BEAC edzője mindent elismerést megérdemel, mi csak a győzelmet.

Vajda Anna (BEAC Újbuda): - Először is szeretnék gratulálni a DVTK-nak a győzelemhez! Ennek a csapatnak az életében nagyon fontos lépcsőfok, hogy a nálunk sokkal magasabban jegyzett miskolciak ellen is fel tudtuk venni a versenyt. A szív és az akarat sokszor nem ismer határokat.

Vármegyei szövetségek