Egyetemi bajnokság, nők: Meglepetések nélkül - egyéni extrákkal
03
Mar
2019
Egyetemi bajnokság, nők: Meglepetések nélkül - egyéni extrákkal
2019. március 3.  |  15:15
Nem borult a papírforma, többnyire elég sima, egyoldalú mérkőzéseket játszottak a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. Akadt néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény, mint például az NKE játékosáé, Kundráth Kiaráé, aki 7 triplával terhelte meg a BME kosarát, vagy Doktor Annáé (Közgáz), aki egy szerzett labdával és Kulcsár Biankáé, aki pedig 1-1 lepattanóval és gólpasszal maradt el a tripla-duplától. E helyen a szombathelyi Plózer Petra 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplájáról is illik szót ejteni.

 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

ELTE BEAC - Miskolci Egyetem 85-34 (27-7, 19-11, 23-7, 16-9)
Tüskecsarnok, 10 néző. V.: Oláh, Molnár T.

ELTE BEAC: VARGA A. 10/6, Némedi 6, KULCSÁR 18/6, LENDÉR 23/3, Stekler 3/3. Csere: Tarnai 2, SIMONCSIK 6/3, SZABÓ ZS. 11, Darnót 4, Budavári 2. Edző: dr. Gyarmati István.

Miskolc: Kostyó, TAKÁCS A. 10/6, Chvatal 9, Papp Sz. 3, SIKORA 12. Csere: Sabbadin, Orbán. Edző: Arad Zsófia.

A végig agresszív egészpályás letámadással védekező hazai csapat az első negyed jó játékával gyakorlatilag 10 perc alatt eldöntötte a találkozót. A nyitó etapban az ELTE mindkét magas játékosa, Lendér Lilla és Stekler Kamilla is beemelt egy-egy hármast. A folytatásban - elsősorban Lendér, valamint a tripla-dupla közelében járó Kulcsár
Bianka (18 pont, 9-9 lepattanó és gólpassz) vezérletével - is a hazaiak irányítottak, a 31 labdát eladó vendégektől elsősorban Takács Anna és a dupla-dupláig jutó Sikora Emőke (12 pont, 10 lepattanó) jóvoltából szórványos felvillanásokra futotta.

Dr. Gyarmati István: - A győzelemnek, valamint annak, hogy ezzel nagy lépést tettünk a legjobb nyolc közé jutás felé, nagyon örülök, de Debrecenben, valamint a Szeged ellen itthon ennél jóval több kell.

Arad Zsófia: - Bár azt a célt elértük a kitűnően felkészített ELTE ellen, hogy idegenben tisztesebb eredményt érjünk el, mint ősszel otthon, a mérkőzés rávilágított arra, hogy agresszív letámadás ellen sokkal tudatosabban, pontosabban kellene játszani.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_566


EKE EVSI - TFSE 12-110 (3-28, 4-26, 2-33, 3-23)
Eger, Ifjúság u. 2, 15 néző. V.: Takács, Bene.

EKE EVSI: Gulyás 2, Szászi 2, Baráth 5, Kiri 3, Druzsba. Csere: Vigh, Szabó, Zsoldos. Edző: Kátai Zsolt, Jáger Péter.

TFSE: MIHÁCZI 7, HERMAN 22/9, KARLÓCAI 24/12, Kováts 8, SZELI 11/3. Csere: Orosz 10/6, Révész 10, AGIC 18/12. Edző: Magyar Bianka.

Néhány "bemelegítő" támadás után elkezdtek a gyűrűben landolni a TF-es lányok dobásai. Könnyű ziccereket szerezhettek már az első negyedben, letámadásukkal nehezen bírtak a kisebb-nagyobb sérüléssekkel játszó egri lányok, de egy-két szép támadásra azért futotta erejükből. A TF "nehéztüzérsége" is jól működött, ezt jelzi a 14 bedobott tripla, amelyből 4-4-et jegyzett az Agic-Karlócai páros.

Jáger Péter: - Morálisan összeszedetlenebbek voltunk, mint az előző meccsen. Az alaphibákat jó lett volna kiküszöbölni és kicsit többet mutatni abból, amit tudunk, de ez talán a TF ellen a legnehezebb. Minden esetre újfent dicséret illeti az egri lányokat, mert minden erejüket beleadták.

Magyar Bianka: - Gratulálok a lányoknak! A hárompontos dobásokra fektettük a fő hangsúlyt, és ezt elég jó százalékkal dobták.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_567


Nyíregyházi ESE - Szegedi RSC 32-84
Nyíregyháza, egyetemi csarnok, 40 néző. V.: Kisházi, Kokas.

Nyíregyháza: Szabó 4, Moldován 2, Bakó 2, SZÉKELY 11, Molnár. Csere: Papp 11, Tóth, Deák 2, Beck. Edző: Hegedűs Ferenc.

Szeged: BOROS 23/9, PÁSZTOR 11/3, MOLNÁR 10, Fodor 8, KAJTÁR 17/9. Csere: Váradi 8, Vizes 3, Hevesi 4. Edző: Földi Alexandra.

A nagyobb tudású Szeged két dupla-duplát elérő játékosa, Boros Eszter (23 pont, 11 szerzett labda) és Kajtár Daniella (17 pont, 10 lepattanó) vezetésével már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a maga javára. A nyíregyházi lányokat dicséret illeti a szünet utáni, önmagukhoz képest egészen kiváló játékért, s azért, mert Székely Alexandra és Papp Andrea eredményessége révén a második félidőben kiegyenlítetté tették a játékot.

Hegedűs Ferenc: - Élveztük a hazai pálya előnyét, és szenzációsan játszottak a lányok önmagukhoz képest, úgyhogy gratulálok mindenkinek.

Földi Alexandra: - A negyedik negyedet leszámítva nagyon ügyesen játszottak a lányok. Hajtottak, futottak, úgyhogy egy jó mérkőzést játszottunk, és gratulálok a Nyíregyházának, mert nagyon sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_568

 

Nyugati csoport

NKE-Csata - BME-MAFC 78-57 (28-9, 8-15, 21-12, 21-21)
Ludovika Aréna, 40 néző. V.: Csabai-Kaskötő, Tóth.

NKE-CSATA: PÁNCZÉL 12, Kovács Kincső 6/3, Gaál, KUNDRÁTH 26/21, Karagits 9/3. Csere: Kovács Kitti 8, FARKAS 16, Csarankó 2, Hájer. Edző: Mányoky Fanni.

BME-MAFC: Kokavecz 5, Benkő 6, Kardos 6, Vágvölgyi 6, Keszthelyi 11. Csere: Karancz 6, Selmeczy, HORVÁTH A. 17. Edző: Gorácz Árpád.

A hazai csapat az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, elsősorban Kundráth Kiara extra dobóteljesítményének köszönhetően. A második negyedben ugyan magára talált a vendégcsapat, de igazán felzárkózni nem tudott. A harmadik negyedben ismét egy nagyon jó játékkal rukkolt elő az NKE csapata, Pánczél Ilona (12 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) szervező játéka és Farkas Fanni eredményessége révén eldöntötte a mérkőzést. A vendégek játékosai közül Horváth Anna játékát lehet dicsérni, aki 17 pontot és 12 lepattanót szerezve dupla-duplájával kiemelkedett a BME csapatából.

Mányoky Fanni: - Örülök a mai győzelemnek, főleg az idegenbeli kétpontos vereség után. Csapatom szép játékkal és agresszív védekezéssel kezdte a mérkőzést, aztán kicsit beleültünk a meccsbe, így a második negyedet elvesztettük, de sikerült megszerezni a győzelmet. Helyenként nagyon szépen játszottunk, aminek szintén nagyon örülök, mert teljes csapattal még sosem tudtunk edzeni. Kundráth Kiara extra dobóformát fogott ki, hetven százalékkal hét hárompontost értékesített, és Farkas Fanni is szép, eredményes játékkal segítette a csapatot. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is!

Gorácz Árpád: - Sajnos, ebben az évben még nem sikerült teljes csapattal kiállni, nem volt ez másképp ma sem. Ráadásul rendesen "belealudtunk" a mérkőzés elejébe. Utána már csak futottunk az eredmény után.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_554


PTE-PEAC - Közgáz SC és DSK 43-79 (2-17, 11-17, 8-20, 22-25)
Pécs, 20 néző. V.: Földvári, Danka P.

PTE-PEAC: PROPSZT 11/3, Krikler 4, Süle 4, Szenteszki 2, Bátai 2. Csere: Tóth 2, Balázs 4, Scherer 7, Szabó 7/3, Asztalos. Edző: Gyenge Gábor, Imreh Ajtony.

Közgáz: KATONA 17/3, Baliga 2, Szalay 10/3, Hidas 7, DOKTOR 14. Csere: Kokavecz 8, WUNDER 12/6, FARKAS 9/3. Edző: Németh Kata.

Gyakorlatilag az első negyedben eldöntötte a Közgáz a mérkőzést. Az indiszponáltan játszó PEAC nem tudta felvenni a ritmust a magasember nélkül érkező fővárosiak ellen. A második félidőben helyenként jól játszó pécsiek a játékot ugyan kiegyenlítetté tették, de nem tudták csökkenteni a különbséget, és megérdemelt Közgáz siker született, amelynek egyik fő letéteményese a tripla-duplától egyetlen labdaszerzéssel elmaradó Doktor Anna (14 pont, 15 lepattanó, 9 szerzett labda, 5 gólpassz) volt.

Gyenge Gábor: - Gratulálok a Közgáznak, sokkal jobban játszottak, frissebbek, ügyesebbek és nem utolsósorban okosabbak voltak, mint mi!

Németh Kata: - Magasemberek nélkül szép győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatomnak, de a pécsieknek is, amiért nem adták fel és végig küzdöttek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_555


PTE-EMES Petőfi SE - Szombathelyi ESE 59-66 (16-15, 12-16, 15-17, 16-18)
Pécs, TÁSI-csarnok, 25 néző. V.: Szalóki, Téczely.

PTE-EMES Petőfi SE: HERENDI 21/15, Tóth 4, Petró, Miltner 7/3, Molnár 9. Csere: HORVÁTH 15/9, Hajnáczky, Bencze 3, Várhelyi, Orosz, Tóth, Zsótér. Edző: Sipos Ádám.

Szombathelyi ESE: JAKUBOVICS 23, PANKACZI 14/6, Kovács 4, Feigl 7, PLÓZER 18. Csere: Bándi, Hirschler, Salamon. Edző: Szabó László.

Szinte az egész mérkőzés folyamán kiegyenlített küzdelmet láthattak a kilátogatók - a negyedik negyed közepén még döntetlen volt az állás. A hajrá a 23 pontig, 7 lepattanóig és 8 gólpasszig jutó Jakubovics Dóra, valamint a 18 pontos, 16 lepattanós dupla-duplát elérő Plózer Petra vezette szombathelyi együttesnek sikerült jobban, így hiába "szórta" a triplákat a két Zsófi hazai oldalon - Herendi 5, Horváth három hármast dobott - a két nagyot küzdő csapat közül a végén pontosabb vendégek örülhettek.

Sipos Ádám: - A várakozásoknak megfelelően jó meccset játszottunk a Szombathely ellen. Egy dologgal van gondom, hogy elmaradtunk az elmúlt hetekben mutatott játékunktól, ezért is nem tudtunk nyerni. Hiányzott egy-két fineszes, okos megoldás. Amikor nyugodtaknak kellett volna lennünk, akkor kapkodtunk, és sajnos ez megbosszulta magát. Dolgoznunk kell nagyon sokat a dobásainkon, mert a helyzetek megint megvoltak, de nem tudtuk értékesíteni őket. Sajnos a mai az egy ilyen nap volt. Gratulálok a Szombathely csapatának, nagyon jó meccset játszottunk velük! Jó utat kívánunk nekik haza, Vas megyébe!

Szabó László: - Szoros mérkőzésen sikerült nyernünk. Gratulálok a saját lányaimnak, de az ellenfél csapatának is jár a gratuláció! Ha egy picivel okosabban játszunk, és jobban odafigyelünk a pécsi csapat kinti dobásaira, akkor nem lett volna ilyen szoros a mérkőzés. Ettől függetlenül azt gondolom, ma megérdemelten nyertünk. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek a teljesítményéhez!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_556

 

Fotó: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek