A Soproné lett a Magyar Kupa
02
Mar
2019
A Soproné lett a Magyar Kupa
2019. március 2.  |  19:08
Döntőhöz méltó hangulatban indult a Sopron és a Szekszárd csatája Győrben. Az Euroliga play offra készülő Fegyvernekyéket fűtötte a visszavágás vágya, hiszen egy évvel korábban a KSC megtréfálta őket a Novomatic Arénában.

Határ és Bishop párbajával indult a meccs, az első kilenc soproni pontból nyolcat a válogatott center, az első hét szekszárdiból az összeset a légiós szerezte. Nemzetközi szintű védekezést produkált a Sopron, a Szekszárd nem találta az ellenszerét (19 %-kal dobtak a tolnaiak), az első felvonást 20-11-re nyerte a bajnok.

A folytatásban is extázisban kosárlabdázott a Sopron, a különbség egyre csak nőtt, Dubei hármasa után már 34-16 volt az állás. Megrázta magát a Szekszárd, Studer pontjaival feljött 37-26-ra, időt is kért Iniguez. Az első félidő után 39-28 volt az állás.

A kék mezesek jöttek ki agresszívebben az öltözőből, Eldebring és Studer kosaraival már 39-32 állt a táblán. McCall sportszerűtlen, a soproni kispad technikai hibát kapott, izgalmas volt a meccs, továbbra is remek hangulattal. Aztán megint kapkodni kezdtek a tolnaiak, a Sopron viszont higgadt maradt, és elhúzott tizenöttel. Fegyvernekyék 57-39-es előnyről várhatták a záró felvonást.

McCallék nagyon nagyot mentek az utolsó negyedben, nem véletlenül jutottak el 33 pontig. Be is néztek többször tíz pont alá, az utolsó másodpercig küzdöttek, de a Sopron okosan kosárlabdázott, és megőrizte előnyét. A végén ahhoz elég jól büntetőzött Fegyverneky és Turner, hogy már ne kerüljön veszélybe a győzelmük. Megérdemelten jutott fel a csúcsra Roberto Iniguez együttese, amely nagyon komoly teljesítményt nyújtott, és ez jó előjel lehet a magyar bajnok számára a keddi Euroliga play off előtt - írta a BB1.hu.

Az MVP-nek Fegyverneky Zsófiát választották, aki pedig a három nap során a legtöbb pontot dobta: Yvonne Turner.

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 81-72 (20-11, 19-17, 18-11, 24-33)

Killik László Női K&H Magyar Kupa döntő,
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 800 néző
V.: Földházi T., Cziffra Cs., Ádám J. (Bodrogváry I.)

Sopron: Fegyverneky 17, Turner 20, Crvendakics 7, Dupree 13, Határ 8. Csere: Dubei 5/3, Jovanovics 7, Zahui 4, Honti -.

Szekszárd: Dojkic 7, Eldebrink 14/6, Bishop 15/6, Gereben -, McCall 19/3. Csere: Studer Á. 12/3, Kis -, Theodoreán 3/3, Bálint 2.

Megyei szövetségek