Egyetemi bajnokság, nők: TF, Győr, tovább, tovább
22
Feb
2019
Egyetemi bajnokság, nők: TF, Győr, tovább, tovább
2019. február 22.  |  16:40
Papírforma fordulót rendeztek a héten a hölgyeknél a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban a címvédő TF, ha nehezen is lendült játékba, de "legyűrte" az ELTE együttesét, a Debrecen és az Szeged pedig hozta a kötelezőt a Nyíregyháza és az Eger ellen. A nyugati csoportban a Közgáz Pécsett, a Petőfi SE otthonában, a Győr pedig saját pályáján az NKE ellen nyert szoros első félidő után biztosan. Mindez azt jelenti, hogy a keleti csoportban a TF, nyugaton pedig a Győr áll az élen - tovább őrizve veretlenségét.


NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, NŐK

Keleti csoport

TFSE - ELTE BEAC 64-47 (16-12, 16-12, 19-10, 13-13)
Alkotás u., 35 néző V.: Németh, Molnár.

TFSE: MIHÁCZI 12/3, Herman 6/6, KARLÓCAI 13, KOVÁTS G. 3, SZELI 19. Csere: Agic 6/6, Orosz 3, Révész, Szabó 2. Edző: Magyar Bianka.

ELTE BEAC: Darnót 6, NÉMEDI 10, LENDÉR 16/6, Tarnai 2, STEKLER 8/3. Csere: Regdánszki 3, Budavári, Simoncsik 2. Edző: Dr. Gyarmati István.

A mérkőzés első felében mindkét csapat sokat hibázott, lassú és pontszegény negyedeket láthattak a kilátogatók. Az edzők hazai, majd vendégoldalon is egy-egy időkéréssel igyekeztek rendezni a sorokat. A változást a nagyszünet után a harmadik negyed hozta meg, amikor a hazai csapat sebességet váltott, és egy-két könnyű kosárral gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A vendégeknél Lendér Lilla (16/6), míg a hazai csapatnál Szeli Dorina (19) volt a legeredményesebb, de a TF-nél még Karlócai Julianna 13 pontos és 17 lepattanós dupla-duplájáról is szólni kell.

Magyar Bianka: - Gratulálok ellenfelünknek, hosszú idő telt el, míg megtörtük a lendületüket, a meccs utolsó szakaszára sikerült viszonylag nagyobb előnyre szert tennünk. Rengeteget hibáztunk támadásban és védekezésben egyaránt, a harmadik negyedben viszont sikerült érvényesíteni fizikai fölényünket, és sok szép könnyű kosarat szereztünk, aminek köszönhetően a végén mi örülhettünk picit jobban.

Dr. Gyarmati István: - Sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben, de talán a legnagyobb haszna az volt, hogy a játékosaim testközelből láthatták, hogy milyen mentális, fizikai és technikai felkészültség kell ahhoz, hogy egy ANB élcsapat ellen szoros mérkőzést tudjunk játszani. Jelen állapotunkban ugyanis 10 percet tudtunk azon a szinten kosárlabdázni, ami egy ilyen szintű csapat ellen az eredményes játékhoz szükséges.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_563


Debreceni Egyetem - Nyíregyházi ESE 150-8 (42-0, 37-2, 39-4, 32-2)
Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium, 15 néző. V.: Kisházi, Fülöp.

Debreceni Egyetem: SZABÓ R. 9/9, Kernács 13/3, RÚZSA-KISS-SCHUBERT 11/3, Jávor 5/3, FOLTIN 29. Csere: SZABÓ C. 42/12, FÖLDVÁRI 16/3, Tóth 12, ÚJ 13/3. Edző: Jávor Barna, Kovács Imre.

Nyíregyházi ESE: Bakó, Molnár, Szabó, Deák 4, Moldován 2. Csere: Haraszti 2, Tóth. Edző: Hegedűs Ferenc.

A papírformának megfelelően erős kezdést produkált a Debreceni Egyetem csapata, az első negyedben nem engedett pontot ellenfelének. A két csapat közötti különbség folyamatosan növekedett. Míg a debreceniek különböző taktikai elemeket gyakoroltak, megfelelő játéklehetőséget biztosítva minden játékosuknak, addig a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület csapata az utolsó pillanatig lelkesen, szimpatikus hozzáállással próbált helytállni jóval erősebb ellenfele ellen.

Jávor Barna: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, az ellenfélnek pedig sok sikert kívánok a bajnokság hátralévő részére!

Hegedűs Ferenc: - Ennél azért többre számítottunk. Igaz, hogy a csapat nagy része influenzás, de azért úgy gondoltuk, nyolc pontnál többet tudunk dobni. Sajnos mentálisan nem tudták elviselni a lányok, hogy állandóan elpasszolják a labdát, és ezért kaptunk ilyen sokat.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_564


Szegedi RSC - EKE EVSI 79-36 (15-4, 26-16, 19-5, 19-11)
Szeged, Topolya sor 3., 50 néző. V.: Czékmán, Utasi.

Szegedi RSC: BOROS 31/6, ÓDRY 16/6, Molnár 2, KURITYÁK 6, Fodor 5. Csere: HEVESI 13/3, Pásztor 3, Vizes 1, Kajtár 2, Váradi. Edző: Földi Alexandra.

EKE EVSI: Szász 5, Baráth 10, Vigh, KIRI 10, DRUZSBA 11. Csere: Szabó, Zsoldos. Edző: Kátai Zsolt.

Pontatlan játékkal indult a mérkőzés, sok labdaeladás és kihagyott közeli dobás jellemezte mindkét csapat játékát. A negyed második felében a hazaiak Boros Eszter és Ódry Krisztina vezérletével elhúztak. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott. Hazai oldalon a 31 pontjához 12 labdát is szerző Boros mellé Hevesi Viktória lépett elő pontszerzésben, az Eger Baráth Adrienn, Kiri Zsófia és a 11 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Druzsba Dalma pontjaival próbált felzárkózni.

A második félidő keményebb hazai védekezéssel kezdődött, az eredménye sok szerzett labda és könnyű kosár volt, s ezekkel sikerült megnyugtató előnyt szereznie a Szegednek. A vendégek Druzsba kosaraival szépítettek. A záró negyedben ismét kiegyenlítettebb játék mellett sikerült növelni a Szegednek az előnyét. A hazaiak végül magabiztos győzelmet arattak.

Földi Alexandra: - Nehezen lendültek játékba a lányok, sok ziccer kimaradt, az Eger pedig nagyon lelkesen játszott. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak, hiszen mindenki hozzátett a mai győzelemhez!

Kátai Zsolt: - Szeretném megdicsérni a lányokat, tisztességesen, végig hajtottak a meccsen egy sokkal erősebb csapat ellen. A védekezés kifejezetten jónak mondható volt, és sikerült kicsit többet befelé dolgozni a gyűrű felé is, még ha sokszor kapkodva is. Magunkhoz mérten ezek bíztató jelek.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_565

 

Nyugati csoport

BME-MAFC - PTE-PEAC 39-52 (10-12, 9-13, 8-12, 12-15)
Budapest, Tüskecsarnok, Egyetemi terem, 30 néző. V.: Czupi, Lázár.

BME-MAFC: Kokavecz 5, Keszthelyi 8, Kardos 9/3, Vágvölgyi 10, Horváth 2. Csere: Monus 3/3, Kovács, Baráti 2. Edző: Gorácz Árpád.

PTE-PEAC: Propszt 16/9, Szabó 11/3, Krikler 1, Süle, BÁTAI 12. Csere: Scherer 6, Szenteszki 4, Tóth 2. Edző: Gyenge Gábor.

A mérkőzés két erősen tartalékos csapat rettenetesen sok hibával és gyenge dobóteljesítménnyel tarkított összecsapását hozta. A picit összeszedettben játszó vendégek a 12 pontos, 14 lepattanós dupla-dupláig jutó Bátai Eszter vezérletével megérdemelten nyerték az alacsony színvonalú mérkőzést.

Gorácz Árpád: - A támadójátékunk kritikán aluli. Sajnos hetek óta nem találjuk el a berendezést. Gratulálok a pécsieknek!

Gyenge Gábor: - A két tartalékos csapat közül nekünk jött ki kicsit jobban a lépés.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_551


PTE-EMES Petőfi SE - Közgáz SC és DSK 62-81 (16-15, 20-17, 13-22, 13-27)
Pécs, TÁSI Csarnok, 25 néző. V.: Dr. Danka, Szalóki.

PTE-EMES Petőfi SE: HERENDI 18/9, MILTNER 8, Tóth 5, Petró 2, PAP 17. Csere: HORVÁTH ZS. 8/6, Bencze, Várhelyi, Orosz, Molnár 4. Edző: Sipos Ádám.

Közgáz: Szalay 6, Kapornai 2, DOKTOR 26, SZAMMER 11, IMRE 12. Csere: Galba 2, Pataki 1, Kokavecz 2, KOCSIS 17, Farkas 2. Edző: Németh Kata.

Pörgős, jó ritmusú mérkőzést láthattak, akik kilátogattak a TÁSI csarnokba a női egyetemi mérkőzésre, a nyugati csoport második helyezettjét fogadta a PTE-EMES Petőfi SE csapata. Az első félidőben fej-fej mellett haladt a két csapat, szünetben 4 ponttal a Herendi Zsófia-Pap Regina kettős ponterősségére alapozó hazai gárda. A második félidőben fokozatosan átvették az irányítást a vendégek, a 26 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával záró Doktor Anna mellé felnőtt Kocsis Fanni, Imre Nóra és Szammer Anett is. Hiába küzdött a hazai gárda, a mérkőzést második félidei jó játéka révén magabiztosan nyerte a fővárosi csapat.

Sipos Ádám: - Elsősorban nagyon örülök, hogy teljes csapattal ki tudtunk állni, és hogy helyt álltunk a nyugati csoport második helyezettje ellen az első félidőben. Ezután sajnos "bent maradtunk" az öltözőben, nagyon-nagyon buta hibákkal kezdtük a harmadik negyedet, és ezt cipeltük egészen a mérkőzés végéig. A találkozó utolsó szakaszában már kinyílt az olló, de szerencsére akik eddig kevesebb tudtak játszani, ők is több játéklehetőséget kaptak. Gratulálok az ellenfélnek, nem véletlenül állnak a második helyen a nyugati csoportban! Gratulálok a csapatomnak is, mert ők is nagyon ügyesek voltak, büszke vagyok rájuk!

Németh Kata: - Örülök, hogy tudtunk játszani egy szoros, jó mérkőzést, úgy gondolom színvonalas volt a találkozó. Gratulálok mindkét csapatnak, köszönjük a lehetőséget!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_552


Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr - NKE-Csata 97-69 (28-20, 17-19, 27-19, 25-11)
Győr, Egyetemi csarnok, 20 néző. V.: Surányi, Erős.

SzKA: CHROMÉJ 15, HORVÁTH D. 11/3, Gosztola 9, BICZÓ 16, Török 9. Csere: PERL 18/9, NAGY R. 16, Tóth, Gyöngyösi, Rabi 3, Szűts. Edző: Barthalos István.

NKE-Csata: Kovács 2, HÁJER 11, KUNDRÁTH 15/9, GAÁL 16/6, KARAGITS 19. Csere: Csarankó 4, Sütő 2. Edző: Mányoki Fanni.

A győriek az egész mérkőzésen jó hatékonysággal fejezték be támadásaikat. A helyenként kifejezetten ügyesen kosarazó fővárosi együttes az első félidőben még tudta tartani a lépést a vendéglátókkal, az első 20 perc kifejezetten látványos, színvonalas játékot hozott. A harmadik és negyedik negyedben azonban már érződött, hogy a hazai kispad "hosszabb", Nagy Rebeka (16 pont, 10 lepattanó) például csereként beszállva ért el dupla-duplát. Abba, hogy a győriek további támadásai is többnyire sikerrel zárultak, a hazai együttes játékát ügyesen szervező Chroméj Hajnalkának is elévülhetetlen érdemei voltak, ő is dupla-duplát ért el: 15 pontja mellé kiosztott társainak 11 gólpasszt. A vendégek részéről Karagits Kira (19 pont, 10 lepattanó) ért el dupla-duplát.

Barthalos István: - Az első mérkőzés után szoros összecsapásra számítottam, de az ellenfél nem tudott teljes kerettel kiállni, ennek ellenére az első félidei dobószázalékuk szorossá tette a játékrészt. Az összecsapás második félidejében érvényesítettük állóképességünket. Köszönjük a mérkőzést, gratulálok mindkét csapatnak!

Mányoky Fanni: - Gratulálok a Győrnek, nagyon jól játszottak! Remélem, így ők szerzik meg az első helyet. Gratulálok a saját csapatomnak is, mert kevesen voltunk, mégis tartották magukat a lányok!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_553

 

Fotó - TF-ELTE: Práczki Péter

Vármegyei szövetségek