Alpok Adria Kupa: Kosárgazdag meccsen nyert a ZTE
20
Feb
2019
Alpok Adria Kupa: Kosárgazdag meccsen nyert a ZTE
2019. február 20.  |  22:00
Thompson hármasával indult a találkozó, majd Ware 2+1-es akciója következett. Green is hozzászólt a meccshez, ám a lengyelek nem adták fel, előbb pontfelelősük, Mack szép betörésének tapsolhattak az őket elkísérő szurkolók, majd pedig Morgan zsákolt egy támadás után. Thompson villogott, szinte minden dobása célba ért, héttel lépett meg a ZTE. Némi kapkodás után Bencze Tamás kényszerült időt kérni. Hatott a fejmosás, Gulyás, majd Durázi is szép kosarakat szerzett, működött a lerohanás. 27-18-cal zárult az első negyed.

Thompson távoli tempója után tíz fölé nőtt a különbség, ám érkezett Mack és Washington, s máris öt pontra zárkózott az ellenfél. Kapkodtak a kék-fehérek, ismét jöttek az eladott labdák, így Bencze Tamásnak ismét időt kellett kérnie. Green hármasa nyugtatta a kedélyeket, ám Riley dudaszavas hármasa ismét jelezte, hogy nem adja fel a Gliwice. A csereként beálló Bagó támadólepattanója után szerzett szép kosarat, majd a palánkos duplát. 51-46-os állásnál vonultak nagyszünetre a felek, Thompson már ekkor 18 pontnál járt.

Ismét Thompson triplája indította a negyedet, majd Szabó is betalált távolról, aztán még két ponttal toldotta meg. Agafonov blokkja után állandósulni látszott a tíz pont körüli előny, bár Morgan remekül játszott és főként ő tartotta a lelket csapatában. Ware dudaszavas triplájával 16 ponttal vezetett a ZTE 30 perc után.

A változatosság kedvéért ismét Thompson köszönt be távolról a záró negyed elején, majd a pályára lépő Farkas Attilának tapsolt állva a publikum. A múlt héten még szalagavatóját ünneplő fiatal játékos előbb kiosztott egy blokkot, majd utolsó másodperces bravúr-triplát hintett. Nagyon belejött a ZTE támadásban, Green szerzett zsinórban öt gyors pontot, majd Thompson szerezte meg ötödik hármasát, ezzel pedig 100 fölé jutott a ZTE a 36. percben. Durázi is nagyon élt, zsákolásával már húsz pont volt az előny. Ő szerezte a találkozó utolsó pontjait is - a ZTE 63 pontot szerzett a másoldik félidőben, így 21 pontos előnnyel várhatja a jövő keddi folytatást - írta a BB1.hu.

Zalakerámia ZTE KK - GTK Gliwice 114-93 (27-18, 24-28, 31-20, 32-27)

Alpok Adria Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
V.: Boros T., Tóth K., Esztergályos R.

ZTE: Ware 14/3, Thompson 32/15, Green 17/6, Szabó 14/3, Agafonov 9. Csere: Gulyás 2, Durázi 15, Bagó 8, Kis -, Farkas 3/3.

Gliwice legjobb dobói: Morgan 20, Washington 18, Mack 14/3.

 

Fotó - Bálizs Zsuzsa, ztekosar.hu 

Vármegyei szövetségek