Sacchetti: Vigyázni kell a magyarokkal, mert jó dobóik vannak
20
Feb
2019
Sacchetti: Vigyázni kell a magyarokkal, mert jó dobóik vannak
2019. február 20.  |  10:20
Hétfőn megkezdte a felkészülést az olasz kosárlabda válogatott is, amely a mieinkhez hasonlóan sajtótájékoztatót tartott, a mérkőzés helyszínén, Varesében - számolt be a hírről a BB1.hu.

- Azzal, hogy matematikailag még nem jutottunk ki Kínába, van rajtunk nyomás, de ez nem is baj, sőt jó, ha a játékosok is átérzik ezt, ugyanis ez is része a sportnak. A srácok készen állnak, nagyon várják már a mérkőzést. Magyarország alaposan megnehezítette a dolgunkat Budapesten, jó dobóik vannak. Pontosan tudjuk, hogy nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, de karakteres játékosaim vannak, akikben minden megvan ahhoz, hogy az ilyen fontos mérkőzéseket meg tudják nyerni. Ez néha sokkal fontosabb, döntőbb lehet, mint a tehetség - mondta Meo Sacchetti szövetségi kapitány az utolsó hazai vb-selejtezőjük előtt.

Amedeo Della Valle már csatlakozott az „Azzurrihoz", az Olimpia Milano másik két játékosa, Jeff Brooks és Andrea Cinciarini viszont csak a Maccabi Tel-Aviv elleni Euroliga-meccs után érkeznek, csütörtök este. Bár az olasz kapitány nem fogalmazott teljesen egyértelműen, a szavaiból úgy vettük ki, hogy ellenünk még nem fognak játszani.

- Az első útjuk rögtön az orvosi stábhoz vezet majd, akik kiértékelik, hogy milyen állapotban vannak. Aztán lesz három napunk felkészülni egy nagyon fontos mérkőzésre - reagált a hiányzókra Meo Sacchetti. - Hogy kijutunk-e akkor is, ha kikapunk? A csapatban is azt próbáltam sulykolni, hogy egyelőre csak egy mérkőzésen gondolkozzunk, ne foglalkozzunk azzal, milyen eredmények születnek a többi pályán.

A pénteki lesz a kilencedik alkalom, hogy Varesében lép pályára az olasz kosárlabda válogatott. Eddig hat győzelem mellett két vereség a mérlegük Lombardiában. Megtudtuk azt is, hogy minden jegy elfogyott, telt ház lesz a PalaOldrini di Masnagóban, ami 5300 nézőt jelent.

Davide Galimberti, a város polgármestere ehhez ennyit fűzött hozzá:

- A Varese hagyományosan a kosárlabda városa, a Pala Oldrini pedig annak a temploma.

 

Fotó - fiba.basketball


Vármegyei szövetségek