Magyar Kupa: A Falco az első döntős
15
Feb
2019
Magyar Kupa: A Falco az első döntős
2019. február 15.  |  17:20
Feszes védekezéssel és szombathelyi kosarakkal kezdődött az első elődöntő. A vasiak 9-0-ra húztak el a mérkőzés elején, Nikola Lazics Darin Govens második triplája után időt is kért, kevés sikerrel, 13-0-ra növelték előnyüket a sárga-feketék. Redick és Bruinsma volt eredményes. Négy percet kellett várni az első berényi kosárra, Coleman dobott be egy tempót. A JKSE azonban a negyed hátralévő részében is alárendelt szerepet töltött be, a szombathelyiek nagyon elkapták a fonalat. Hat játékosuk is betalált, míg a Jászberényt Coleman és Pitts próbálta meccsben tartani. Nagyon kevés sikerrel. 31-15.

A második negyedet dekoncentráltan kezdte a Falco. Curry eladott egy labdát, és technikait is kapott, Perl Zoltán vonalra lépett egy támadásnál. A Jászberény ennek ellenére nem tudott közelebb férkőzni. Állandósult a 15 pont körüli különbség. Úgy tűnt, a Jászberény a Körmend ellen minden puskaporát ellőtte, mindössze 31%-kal dobtak a kék mezesek. A 26. percben Lazics ismét időt kért, mert Balmazovics triplája után már 20 pont volt a Falco előnye. A szombathelyiek valamennyi pályára lépő kosarasa – kilencen voltak – dobott már pontot addigra. A negyed végén ismét kisebb hullámvölgybe került a Falco, de ez csak az eredmény minimális kozmetikázására volt elég a másik oldalon. 51-35.

A második félidő első kosarára három percet kellett várni. Govens volt eredményes. Ment a “lökdösődés” a pályán rendesen, ekkor már mindkét csapatnak négy-négy csapathibája volt. A Falco kontrollálta a játékot, annyit játszottak, amennyi a magabiztos előny megtartásához kellett. A 26. percben, 22 pontos vasi vezetésnél, ismét időt kért Nikola Lazics. Öt pontos jászberényi “roham után” ismét szombathelyi pontok jöttek, Curry büntetőzött jól, Bruinsma dobott biztos ziccert, majd jött egy Curry tripla. Úgy tűnt, a JKSE már a bronzmérkőzésre tartalékol.  71-48.

Az utolsó negyedet gálameccsé, zsákolóversenyé tette a két csapat. Alig védekeztek a csapatok. 96-70.

A Falco remekül összpontosítva, teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset, és jutott be a Magyar Kupa döntőjébe – írta a BB1.hu.

Falco KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE 96-70 (31-15, 20-20, 20-13, 25-22)

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, elődöntő
Győr, Audi Aréna, 1200 néző
Papp Péter, Tőzsér Dénes, Söjtőry Tamás (Balogh László)

Falco KC Szombathely : Govens 10/6, Váradi 6/3, Bíró 3/3, Bruinsma 16/6, Reddic 11. Csere: Curry 13/3, Balmazovics 18/15, Perl 13, Tóth 6, Hódi -, Körmendi -.

JP Auto-Jászberényi KSE : Pitts 19/6, Rakics 2, Coleman 26/6, Alekszandrov 4, Pantelics 3. Csere: Czirbus 8, Kerpel-Fronius 5/3, Cseh -, Brbaklics 2, Ruják -.

Vármegyei szövetségek